shutterstock.com
StoryEditor

Pečieme spolu: Kysnuté škoricové slimáky so sladkou polevou podľa Karin Haydu

29.01.2021, 13:30
Recepty a tipy
Nefajčí, nepije alkohol ani kávu, ale žiadnu zábavu nepokazí, najmä nie takú, čo sa odohráva v kuchyni. Herečka Karin Haydu totiž varí a pečie perfektne. Dôkazom je aj tento recept na vynikajúce škoricové hniezda s mascarpone polevou. Tie musíte vyskúšať!

6. Potom slimáčiky potrite vajíčkom. Cinnabony sa môžu vo forme úplne spojiť, je to v poriadku, závisí od prípravy cesta, použitej múky a ak ste predtým cesto zmrazili, nafúkne sa menej. Pečte cca 25 minút.

7. Ako krém na povrch môžete použiť klasický vanilkový puding, ktorým ešte horúcu rolku zalejete, alebo glazúru z 2 šálok práškového cukru a 3 – 4 lyžíc mlieka. Prípadne to úplne zaklincujte krémom z 80 ml mascarpone, 120 ml vlažného masla, 250 g práškového cukru a 1 ČL vanilkového extraktu (alebo nahraďte primerané množstvo cukru vanilkovým). Škorice a cukru použite podľa chuti. Rovnako si môžete recept obmeniť, napríklad pridaním čokoládových vločiek, nutely či sušeného ovocia na cesto.

Tip: Hotové kolieska sa dajú po jednom zamraziť a piecť po čase aj jednotlivo (vyberte z mrazničky, nechajte hodinu nakysnúť a upečte napríklad na plechu).

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 08:01