shutterstock.com
StoryEditor

Pečieme spolu: Kysnuté škoricové slimáky so sladkou polevou podľa Karin Haydu

29.01.2021, 13:30
Recepty a tipy
Nefajčí, nepije alkohol ani kávu, ale žiadnu zábavu nepokazí, najmä nie takú, čo sa odohráva v kuchyni. Herečka Karin Haydu totiž varí a pečie perfektne. Dôkazom je aj tento recept na vynikajúce škoricové hniezda s mascarpone polevou. Tie musíte vyskúšať!

CINNABON – kysnuté škoricové slimáky

Suroviny:
750 g hladkej múky
3 PL kryštálového cukru
1 a 1/4 ČL soli
1/4 ČL sušeného droždia
1 a 1/2 ČL vanilkovej esencie
4 PL masla (+ maslo na vymastenie plechu)
325 ml mlieka
1 vajce na potretie

Cukrová zmes:
200 g kryštálového cukru
2 ČL mletej škorice
(čokoládové vločky)

Poleva:
80 ml mascarpone
120 ml vlažného mlieka
250 g práškového cukru
1 ČL vanilkovej esencie (alebo vanilkového cukru)

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 21:04