Nepečené brownies
SUROVINY:
Rozpis na 6 porcií:
250 g vlašských orechov
250 g datlí
1/2 lyžičky kardamómu
1 lyžička škorice
soľ
Na polevu:
60 g kakaa
4 lyžice agávového s irupu
50 g kokosového oleja
Na dohotovenie:
150 ml 33% smotany na šľahanie
škorica na posypanie
POSTUP:
1. Vlašské orechy najemno nastrúhame. Datle rozmixujeme pomocou robota alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku a zmiešame s orechmi, korením a so soľou.
2. Vypracujeme pevnú hmotu a natlačíme ju do malého pekáčika vyloženého potravinárskou fóliou. Hrúbka hmoty v pekáčiku by mala byť asi 3 cm. Pekáčik uložíme do chladničky.
3. Kakao preosejeme, zmiešame so sirupom a s teplým kokosovým olejom. Rozmixujeme na hladkú polevu. Polevou potrieme vychladenú hmotu v pekáčiku. Uložíme späť do chladničky a necháme stuhnúť.