shutterstock.com
StoryEditor

Oslávte fašiangy tak, ako sa patrí! Recept na najlepšie fánky, aké ste kedy jedli

08.01.2021, 13:45
Recepty a tipy
Vieme, že sladkého ste teraz pravdepodobne prejedené, no fašiangy bez tejto maškrty si nevieme predstaviť. Navyše, tento recept je tak trocha zdravší.

Potrebujeme:
120g hladkej špaldovej múky
30g dvojzrnky
1 PL trstinového práškového cukru
30g masla (môže byť aj rastlinné alebo ghee)
1 vajce
2 PL vody zmiešanej s ¼ ČL kyseliny askorbovej (namiesto citrónovej šťavy)
štipku soli
kokosový olej na smaženie + práškový cukor zmiešaný s cejlonskou škoricou a vanilkou na obaľovanie

1. Múky zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme zmäknuté maslo, vajce a vodu s kyselinou askorbovou.
2. Ručne vypracujeme cesto a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na tenučko. Zúbkovaným radielkom vykrajujeme obdĺžniky a do stredu spravíme 2 rezy.
3. Fánky vypekáme v horúcom oleji - stačí im minútka a následne ich ešte teplé obalíme v zmesi práškového cukru. .

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?foodblog histamin? (@hitjezdravozit)

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:46