Potrebujeme:
120g hladkej špaldovej múky
30g dvojzrnky
1 PL trstinového práškového cukru
30g masla (môže byť aj rastlinné alebo ghee)
1 vajce
2 PL vody zmiešanej s ¼ ČL kyseliny askorbovej (namiesto citrónovej šťavy)
štipku soli
kokosový olej na smaženie + práškový cukor zmiešaný s cejlonskou škoricou a vanilkou na obaľovanie
1. Múky zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme zmäknuté maslo, vajce a vodu s kyselinou askorbovou.
2. Ručne vypracujeme cesto a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na tenučko. Zúbkovaným radielkom vykrajujeme obdĺžniky a do stredu spravíme 2 rezy.
3. Fánky vypekáme v horúcom oleji - stačí im minútka a následne ich ešte teplé obalíme v zmesi práškového cukru. .
Pozrite si tento príspevok na Instagrame