Cestovinový šalát s tofu a paprikami
6 farebných hrubostenných paprík
1 Papriky očistíme a dáme piecť do rúry rozohriatej na 220 °C. Pečieme asi 20 až 30 minút, kým na paprikách nenaskočia pľuzgiere. Potom ich vyberieme, dáme do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme zapariť. Po vychladnutí papriky ošúpeme, zbavíme stopky s jadrovníka a nakrájame na rezance.
2 Cestoviny uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody al dente. Tesne pred koncom pridáme k cestovinám na ružičky rozobranú brokolicu. Uvarené cestoviny s brokolicou scedíme a necháme odkvapkať.
3 Tofu nakrájame na kocky a na polovici oleja ho opečieme dozlatista. V mise zmiešame papriky, rozotrený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, zvyšný olivový olej a ocot. Dochutíme soľou, korením a trochou cukru. Vmiešame cestoviny s brokolicou a dobre premiešame. Posypeme opečeným tofu a ihneď podávame.
1 porcia obsahuje 1725 kJ / 412 kcal
Počet porcií / kusov 4