shutterstock.com
StoryEditor

Rýchla a zdravá večera do 30 minút! Šalát s tofu a paprikami

10.12.2020, 13:40
Recepty a tipy
Ak sa aj vám míňajú nápady na večere, skúste túto rýchlovku, ktorá vás zasýti a dodá vášmu telu potrebnú dávku vitamínov.

Cestovinový šalát s tofu a paprikami

6 farebných hrubostenných paprík
300 g celozrnných cestovín
soľ
1 brokolica
200 g tofu
4 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
malý zväzok hladkolistej petržlenovej vňate
2 lyžice vínneho octu
soľ
mleté čierne korenie
krupicový cukor podľa chuti

POSTUP

1 Papriky očistíme a dáme piecť do rúry rozohriatej na 220 °C. Pečieme asi 20 až 30 minút, kým na paprikách nenaskočia pľuzgiere. Potom ich vyberieme, dáme do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme zapariť. Po vychladnutí papriky ošúpeme, zbavíme stopky s jadrovníka a nakrájame na rezance.

2 Cestoviny uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody al dente. Tesne pred koncom pridáme k cestovinám na ružičky rozobranú brokolicu. Uvarené cestoviny s brokolicou scedíme a necháme odkvapkať.

3 Tofu nakrájame na kocky a na polovici oleja ho opečieme dozlatista. V mise zmiešame papriky, rozotrený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, zvyšný olivový olej a ocot. Dochutíme soľou, korením a trochou cukru. Vmiešame cestoviny s brokolicou a dobre premiešame. Posypeme opečeným tofu a ihneď podávame.

 Príprava: 30 minút

1 porcia obsahuje 1725 kJ / 412 kcal

Počet porcií / kusov 4

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:43