shutterstock.com
StoryEditor

Rýchla večera: Pripravte si nátierku z pečenej mrkvy a lučiny

03.11.2020, 15:01
Recepty a tipy
Potrebujete len pár minút a pár eur a pochúťka je na stole.

Nátierka z pečenej mrkvy a lučiny
SUROVINY
Na 4 – 6 porcií

1 kg mrkvy
3 lyžice olivového oleja
150 g syru lučina
šťava z 1-2 pomarančov
opražené sezamové semienka
soľ, korenie
Na ozdobu:
rukola
lístky valeriány

1. Mrkvu očistíme a nakrájame na polovice, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pri teplote 180 °C pečieme asi 20 minút. Potom ju vyberieme, polejeme šťavou z pomaranča, premiešame a ešte na 15 minút vložíme do vyhriatej rúry, aby zmäkla.
2. Mrkvu necháme vychladnúť, rozmixujeme a vymiešame s lučinou.
3. Nátierkou potrieme chlebíčky, ktoré posypeme nasucho opraženými sezamovými semienkami a ozdobíme lístkami rukoly a valeriány.
Čas prípravy 45 minút

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 10:15