Potrebujeme:
Cuketu
Olivový olej
Cesnak
Parmezán
Bylinky (akékoľvek, ideálne čerstvé)
Na dip:
Biely jogurt
Cesnak
Soľ
Korenie
Postup:
Cuketu očistíme a nakrájame na hranolky. V miske zmiešame olivový olej, cesnak a bylinky. Cuketové hranolky naskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme zmesou, ktorú sme pripravili z olivového oleja a byliniek. Nakoniec každú hranolku dôkladne posypeme parmezánom a pečieme v rúre zhruba 15 minút.
Nás extra tip: Ak chcete mať hranolky naozaj chrumkavé, pred pečením ich bohato posypte strúhankou!
Dip vytvoríme zmiešaním jogurtu, cesnaku a podľa chutí dochutíme soľou a korením. Hotový jogurtový dip ozdobíme bylinkami a podávame spolu s hranolkami.
Dobrú chuť!