shutterstock.com
StoryEditor

Dali by ste si niečo malé "pod zub"? Skúste cuketové hranolky s jogurtovým dipom

27.10.2020, 16:00
Recepty a tipy
Hranolky. Málokto im dokáže odolať alebo sa ich nadobro vzdať. S našim fit receptom sa ich ale rozhodne vzdávať nemusíte. Užite si maškrtenie hranoliek na maximum a bez výčitiek svedomia. Ako si ich pripraviť?

Potrebujeme:

Cuketu
Olivový olej
Cesnak
Parmezán
Bylinky (akékoľvek, ideálne čerstvé)

Na dip:

Biely jogurt
Cesnak
Soľ
Korenie

Postup:

Cuketu očistíme a nakrájame na hranolky. V miske zmiešame olivový olej, cesnak a bylinky. Cuketové hranolky naskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme zmesou, ktorú sme pripravili z olivového oleja a byliniek. Nakoniec každú hranolku dôkladne posypeme parmezánom a pečieme v rúre zhruba 15 minút.

Nás extra tip: Ak chcete mať hranolky naozaj chrumkavé, pred pečením ich bohato posypte strúhankou!

Dip vytvoríme zmiešaním jogurtu, cesnaku a podľa chutí dochutíme soľou a korením. Hotový jogurtový dip ozdobíme bylinkami a podávame spolu s hranolkami.

Dobrú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 11:14