
Niekto má radšej karamelové alebo vanilkové príchute. S horúcich dňoch osviežia kombinácia s limetou alebo mangom. Tomáš Lazoň, šéfkuchár Wellness Hotela Borovica na Štrbskom Plese vsadil na čučoriedky. Vyskúšajte ako chutí jeho cheesecake.
Cheesecake s čučoriedkovým mascarpone
Na 4 porcie potrebujeme.
Suroviny: 100 g maslové sušienky, 100 g maslo, 100 g vlašské orechy, 5 PL kryštálový cukor, 100 ml šľahačková smotana, 200 g mascarpone, 100 g mrazené čučoriedky, 5 PL vanilkový cukor
Postup: Maslové sušienky spolu s vlašskými orechmi rozkutrujeme. Pridáme roztopené maslo, kryštáľový cukor a vypracujeme cesto. Cesto roztlačíme do tortovej formy a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Mascarpone, šľahačkovú smotanu spolu s vanilkovým cukrom vyšľaháme na hladký krém. Pridáme rozmixované čučoriedky. Krém vylejeme do formy s upečeným, vychladnutým cestom a necháme stuhnúť.