shutterstock
StoryEditor

Potraviny, ktoré nepatria do špajze, ale do chladničky. Viete o všetkých?

24.09.2020, 10:00
Recepty a tipy
Vedeli ste, že nie všetko ovocie je vhodné nechávať v špajzi? Prinášame vám zoznam potravín, ktoré by ste radšej mali skladovať v chladničke.

1. Kyslé uhorky

Akonáhle ste uhorky otvorili, je potrebné udržať v chlade. V teplejšom prostredí totiž hrozí vytvorenie plesne.

2. Hrozno

Nízka teplota udrží hrozno nielen čerstvé, ale aj chrumkavé. Chladnička totiž ovociu ponúkne optimálne podmienky na to, aby sa vlhkosť uzavrela v plode a aby bolo hrozno šťavnaté tak, ako keby ste si ho práve odtrhli zo záhrady.

3. Jablká

Aj keď jablká vydržia aj v špajze, odporúčame ich skladovať práve v chladničke. Skladovanie tam im totiž prospieva, spomaľuje sa totiž proces hnitia a nestráca na chuti.

4. Kečup

Vedci sa zhodujú na tom, že skladovanie kečupu mimo chladničku môže byť rizikové. Zatiaľ čo sme v minulosti mohli nechávať kečup aj v špajzy, dnes by pri svojom tradičnom zložení veru dlho nevydržal.

5. Vajcia

Skladovať vajíčka mimo chladničky sa rovná obrovskému risku. Ich najväčšou hroznou je totiž vznik salmonelózy.

6. Majonéza

Keďže hlavnou zložkou tohto dresingu sú vajíčka, podobne ako pri nich, sa v žiadnom prípade neodporúča skladovanie mimo chladničky.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 02:45