1. Kyslé uhorky
Akonáhle ste uhorky otvorili, je potrebné udržať v chlade. V teplejšom prostredí totiž hrozí vytvorenie plesne.
2. Hrozno
Nízka teplota udrží hrozno nielen čerstvé, ale aj chrumkavé. Chladnička totiž ovociu ponúkne optimálne podmienky na to, aby sa vlhkosť uzavrela v plode a aby bolo hrozno šťavnaté tak, ako keby ste si ho práve odtrhli zo záhrady.
3. Jablká
Aj keď jablká vydržia aj v špajze, odporúčame ich skladovať práve v chladničke. Skladovanie tam im totiž prospieva, spomaľuje sa totiž proces hnitia a nestráca na chuti.
4. Kečup
Vedci sa zhodujú na tom, že skladovanie kečupu mimo chladničku môže byť rizikové. Zatiaľ čo sme v minulosti mohli nechávať kečup aj v špajzy, dnes by pri svojom tradičnom zložení veru dlho nevydržal.
5. Vajcia
Skladovať vajíčka mimo chladničky sa rovná obrovskému risku. Ich najväčšou hroznou je totiž vznik salmonelózy.
6. Majonéza
Keďže hlavnou zložkou tohto dresingu sú vajíčka, podobne ako pri nich, sa v žiadnom prípade neodporúča skladovanie mimo chladničky.