shutterstock.com
StoryEditor

Máte aj vy maškrtný jazýček? Skúste zdravé batatové hranolky

28.08.2020, 10:30
Recepty a tipy
Príprava týchto hranoliek je jednoduchá, chuť výnimočná a navyše, na tanieri vyzerajú krásne.

Pečené batatové hranolčeky
Príprava: 15 minút & pečenie: 40 minút

Potrebujeme:
5 – 6 väčších batatov
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
morskú soľ
korenie podľa chuti
2 vaječné bielky

Postup:
Bataty umyjeme, ošúpeme a nakrájame na pásiky. Bielky vymiešame s pretlačeným cesnakom, korením a so soľou a hranolčeky potrieme z každej strany. Navrstvíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý pre istotu jemne potrieme aj olivovým olejom. Počas pečenia hranolčeky otáčame, aby sa opiekli rovnomerne z každej strany. Pečieme pri 180 ̊C asi 40 minút, kým nezhnednú a nebudú chrumkavé.
Náš tip: Hranolčeky môžete podávať aj samostatne s dipom. Pripravíte si ho z kyslej smotany alebo bieleho jogurtu. Stačí doň pridať soľ, kvapku olivového oleja a obľúbené korenie či bylinky.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 02:55