Pečené batatové hranolčeky
Príprava: 15 minút & pečenie: 40 minút
Potrebujeme:
5 – 6 väčších batatov
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
morskú soľ
korenie podľa chuti
2 vaječné bielky
Postup:
Bataty umyjeme, ošúpeme a nakrájame na pásiky. Bielky vymiešame s pretlačeným cesnakom, korením a so soľou a hranolčeky potrieme z každej strany. Navrstvíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý pre istotu jemne potrieme aj olivovým olejom. Počas pečenia hranolčeky otáčame, aby sa opiekli rovnomerne z každej strany. Pečieme pri 180 ̊C asi 40 minút, kým nezhnednú a nebudú chrumkavé.
Náš tip: Hranolčeky môžete podávať aj samostatne s dipom. Pripravíte si ho z kyslej smotany alebo bieleho jogurtu. Stačí doň pridať soľ, kvapku olivového oleja a obľúbené korenie či bylinky.