dreamstime.com
StoryEditor

Ostalo vám veľa jabĺk? Upečte si šťavnatú jablkovú roládu s orechmi

18.08.2020, 18:00
Recepty a tipy
Dokážete si predstaviť lepší zákusok k poobednej káve, ako je roláda? Sú obľúbené, rýchlo hotové a chutia fakt dobre.

Jablková roláda
Potrebujeme:
6 vajec
6 PL trstinového cukru
6 PL polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
2 PL kakaa
5 stredne veľkých jabĺk
50 g cukru
1 vanilkový cukor
šťavu z 1/2 citróna
2 PL zlatého klasu
1 KL škorice

Postup:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a zľahka k nim primiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 – 190 °C 10 – 15 minút. Ešte teplý korpus po upečení zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Jablká očistíme, zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky alebo nastrúhame. Preložíme ich do hrnca, pridáme cukor, škoricu, citrónovú šťavu a dusíme asi 15 minút. Zlatý klas rozmiešame v 50 ml vody a pridáme k jablkám. Necháme zovrieť a odstavíme. K hmote môžeme primiešať asi 50 g masla. Čiastočne vychladené jablká rozdelíme na rozbalenú roládu a korpus opatrne zrolujeme. Na záver posypeme práškovým cukrom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 14:45