shutterstock
StoryEditor

Lasagne na vegetariánsky spôsob. Chutia ešte lepšie než tie mäsové!

15.07.2020, 10:00
Recepty a tipy
Tiež milujete taliansku kuchyňu? Špeciálne lasagne? Pripravte si ich aj doma. Tentokrát čisto zeleninové!

Baklažánové lasagne s bulgurom a rajčinami 

Príprava: 40 minút 

Potrebujeme na 4 porcie:
2 väčšie baklažány
olivový olej
4 – 6 rajčín
1 červenú cibuľu
2 hrnčeky bulguru
1 malú cibuľu
1 ČL rímskej rasce
1/2 ČL papriky
1/2 ČL mletého zázvoru
1/4 ČL mletej škorice
soľ
3 – 4 hrnčeky zeleninového vývaru
100 g strúhaného parmezánu

Postup:
Rúru rozohrejme na 180 °C. Na rozpálenom oleji dozlata osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme bulgur, korenie, osolíme a zalejeme horúcim vývarom. Vývar necháme vsiaknuť asi 30 minút.
Medzitým nakrájame jeden baklažán na tenké pozdĺžne plátky, druhý na kolieska. Plátky osolíme, aby pustili šťavu. Osušíme ich papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme. Odložíme bokom. Rajčiny a červenú cibuľu pokrájame na plátky.
Do zapekacích misiek pre jednu osobu rozdelíme vo vrstvách pozdĺžne pokrájané kúsky baklažánu, vystriedame s bulgurom, kolieskami baklažánu, rajčín a cibule. Zakončíme baklažánom, posypeme parmezánom a dáme zapiecť na asi 20 – 25 minút do rúry.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. august 2022 04:34