Pixabay
StoryEditor

Čierne korenie do práčky. Tento trik vraj zmení spôsob, akým periete

07.07.2020, 12:00
Recepty a tipy
Čierne mleté korenie nie je len prísadou do jedál. Údajne dokáže niečo celkom výnimočné.

Je hviezdou medzi koreninami. Hodí sa takmer ku všetkému a je veľmi obľúbené po celom svete. Čierne mleté korenie pridáva jedlu pikantnú chuť, málokto si vie bez neho predstaviť prípravu väčšiny pokrmov. Vedeli ste však o tom, že je vraj vynikajúce pri praní bielizne? Podľa rd.com aj vtedy oceníme jeho účinky.

Každému sa už určite stalo, že vytiahol z práčky kúsky oblečenia s vyblednutými farbami bez života. Tričko s krásnymi a žiarivými farbami je zrazu fuč, po niekoľkých prianiach sa premenilo na nepoznanie. Nevábne pôsobiacim látkam sa údajne dá zabrániť práve toľko ospevovaným čiernym korením. Namiesto drahých čistiacich chemických prostriedkov z obchodu, ktoré sľubujú ochranu farieb oblečenia, by sa mala použiť sila prírody.  

Ako to funguje?


Pridajte lyžičku čierneho korenia do prania spolu s bežným pracím prostriedkom. Ako sa uvádza na portály, tento spôsob najlepšie funguje pri nižších teplotách. Čierne korenie vraj funguje tak, že zabraňuje agresívnym zložkám pracieho prostriedku narúšať štruktúru vlákien a spôsobovať tak "vyplavovanie" farieb. Po vyblednutí nebudú žiadne stopy a bielizeň bude čistá a farby žiarivé. Ako sa uvádza na wikihow.com, korenie je účinné predovšetkým na oblečenie s čiernou farbou, ktorú si zachová aj po niekoľkých praniach. Zvyšky korenia sa vyplavia v procese pláchania. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 17:39