Príprava: 45 minút
Potrebujeme:
250 g pohánkovej múky
180 g zemiakov
200 g bryndze
1 vajce
soľ
slaninu
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na strednom strúhadle. Necháme chvíľu postáť a odstránime prebytočnú vodu. Pridáme soľ, vajce a premiešame. Postupne sypeme múku tak, aby nám vzniklo mierne husté cesto na pretláčanie. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a cez haluškovač pretláčame cesto. Halušky sú hotové vtedy, keď vyplávajú na povrch. Precedíme ich, dáme do väčšej misky a ešte teplé vymiešame s bryndzou. Slaninu opražíme na suchej panvici do chrumkava a spolu s masťou navrstvíme na halušky.
Náš tip: Aby boli halušky vláčnejšie, vymiešajte bryndzu s trochou kyslej kapusty.