Ingrediencie:
40 kusov bazy, 3 kusy citrónov, 1 kilogram cukru, 2 litre vody, 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej
Postup:
Jeden citrón odšťavíme, zvyšné dva zbavíme šupky a nakrájame na kolieska. Do väčšieho hrnca zatiaľ dáme vodu, ktorú prevaríme a necháme vychladnúť. Potom pridáme kvety bazy, citrónovú šťavu z prvého citróna a nakrájané kolieska zo zvyšných dvoch. Všetko prikryjeme a necháme v chladničke odstáť 24 hodín.
Tekutinu precedíme a dáme na mierny oheň. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú, privedieme do varu a za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť tak, aby sme získali hustejšiu konzistenciu. Horúci sirup nalejeme do umytých a vyhriatych fliaš, uzavrieme a skladujeme na tmavom, chladnejšom mieste.