Pixabay
StoryEditor

Fit kuchyňa: Pripravte si šaláty, vďaka ktorým budete hneď o pár kíl ľahšia

30.05.2020, 11:00
Recepty a tipy
Zaraďte si ich do jedálnička na najbližšie tri dni a verte, že vďaka tomu budete hneď o pár kíl ľahšia. Ak ich, pravda, nezapijete sladenými nápojmi :)

Grécky šalát s kuracím steakom
300 g kuracích pŕs
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
olivový olej
150 g šalátovej uhorky
120 g žltej papriky
150 g cherry paradajok
1 červená cibuľa
100 g syra feta
5 vetvičiek oregana
80 g vykôstkovaných čiernych olív
pita chlieb na podávanie

1 Kuracie prsia nakrájame na 8 menších kúskov. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a vložíme do misky, pridáme olivový olej a premiešame. Zmesou potrieme pripravené mäso, ktoré opečieme na panvici z každej strany asi 5 minút dozlatista, potom mäso v zapekacej mise vložíme dopiecť do rúry na ďalších asi 10 minút.
2 Medzitým ošúpeme uhorku a papriku zbavíme jadrovníkov. Červenú cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme bokom. Uhorku nakrájame na kocky, papriku na rezance, umyté paradajky rozpolíme, všetko vložíme do misky a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky oregana, na záver zmes premiešame s čiernymi olivami.
3 Hotové mäso nakrájame na plátky, premiestnime na tanier, pridáme šalát a posypeme na plátky nakrájanou červenou cibuľkou. Podávame napríklad s pita chlebom a jogurtovým dipom.

Príprava: 30 minút
1 porcia obsahuje: 1 827 kJ/436 kcal
4 porcie

Zemiakovo-špargľový šalát s vajcom
150 g menších zemiakov
soľ
60 g reďkoviek
100 g špargle
10 prepeličích vajec
Na dresing:
1 červená cibuľa
4 lyžice hrubozrnnej horčice
4 lyžice medu
2 lyžice jablčného octu
10 lyžíc olivového oleja
soľ
mleté ​​korenie
30 g mladého špenátu
1 šalát little gem

1 Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, následne ich zlejeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Rovnako tak nakrájame aj reďkovky. Zo špargle odlomíme zdrevnatené konce, nakrájame ju na menšie kúsky, na minútu ju ponoríme do vriacej osolenej vody, potom ju vyberieme a necháme vychladiť v chladničke. Prepeličie vajíčka varíme asi 2 minúty vo vriacej vode a po uvarení ich ošúpeme.
2 Ošúpanú červenú cibuľu nakrájame nadrobno, dáme ju do misky, pridáme hrubozrnnú horčicu, med, ocot a olivový olej. Premiešame metličkou, osolíme a okoreníme.
3 Zemiaky, špargľu, reďkovky a mladý špenát preložíme do misky, prilejeme dresing a dôkladne zamiešame. Pridáme šalát nakrájaný na prúžky, premiešame a navrch naukladáme rozkrojené prepeličie vajcia.

Príprava: 45 minút (bez chladnutia)
1 porcia obsahuje: 1 597 kJ/381 kcal
4 porcie

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 14:33