shutterstock
StoryEditor

Pochutí si naozaj každý. Pripravte si doma bezlepkový cheesecake

05.05.2020, 10:00
Recepty a tipy
Obľúbený koláč nepatrí medzi náročné recepty... tak prečo si ho dnes neskúsiť pripraviť?

Potrebujeme:

2 balenia bezlepkových sušienok Mariela

50 g masla alebo rastlinného tuku

500 g jemného tvarohu

2 vajcia

1 Zlatý Klas

šťava a kôra z polovice citróna

1 vanilka

100g kryštálového cukru

Postup:

Sušienky rozdrtíme pomocou valčeka na valkanie na strúhanku, najlepšie je ich predtým dať do plastového sáčku. Rozdrvené sušienky zmiešame s mäkkým maslom a natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm. V druhej mise zatiaľ zmiešame tvaroh, vanilku, vajcia, Zlatý Klas a šťavu a kôru z citróna. Základom úspechu je správna teplota aby nepraskol. Rúru  predhrejeme na 160 stupňov a pečieme asi trištvrte hodinu, kým je povrch koláča na dotyk pruživý a pevný.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:11