Pixabay
StoryEditor

Recept na guláš, na ktorom si môžete pochutiť aj na Veľký piatok

10.04.2020, 10:00
Recepty a tipy
Pripravte sebe a svojim blízkym trochu iný guláš. Ulahodíte tak všetkým aj dnes, keď by sa nemalo jesť mäso.

Potrebujeme na 4 – 5 porcií:
2 PL kokosového oleja
1 veľkú cibuľu, očistenú a najemno nakrájanú
2 – 3 zelené papriky nakrájané na kocky
8 paradajok nakrájaných na kocky
3 stonky zeleru nakrájané na kocky
3 strúčiky cesnaku, pretlačené
hrsť čerstvej nadrobno nasekanej petržlenovej vňate
1,5 ČL morskej soli
1 ČL mletej rasce
2 ČL mletej sladkej papriky
1 PL majoránky
6 hrnčekov vody

Postup:
V hrnci na rozpálenom oleji opražíme na minútku cibuľu. Pridáme ostatnú zeleninu a koreniny, prikryjeme a pár minút smažíme. Zalejeme vodou, prikryjeme a varíme asi 25 až 30 minút, kým bude zelenina mäkká. Podávame s bezlepkovým chlebíkom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 04:52