shutterstock
StoryEditor

Zvládnu ju aj začiatočníčky. Pripravte si jednoduchú tvarohovú tortu

21.02.2020, 09:00
Recepty a tipy
Nepatríte zrovna k tým najlepším cukrárkam, ale už vás nebaví koláče len kupovať? Tento jednoduchý nepečený dezert bude chutiť všetkým a hotový ho máte do pol hodinky!

Budete potrebovať:
Celozrnné sušienky (250 g.) - môžete kombinovať, nemusí to byť ten istý druh
1 veľký biely jogurt (350g, nie nízkotučný) alebo 3 malé
2 jemné tvarohy (2 x 250 g)
drobné ovocie (podľa chuti vyberte množstvo aj druh - pozor!...ak použijete ríbezle, predtým ich ocukrujte, ovocie môžete aj kombinovať)
2 x vanilkový cukor
cca. pol hrnčeka trstinového cukru
2 x stužovač (nie na šlahačku ale stužovač za studena Dr. Oetker)
1 x maslo (100 g)

Postup:
Sušienky vysypeme do mikroténového vrecka a valčekom vyvaľkáme na sypkú hmotu (môžete aj rozdrviť ale valčekom je to rýchlejšie). Pridáme väčšiu polovicu masla (alebo podľa potreby) a rukami vytvoríme hmotu, ktorá sa ešte stále sype. Tú následne nasypeme do tortovej formy a lyžicou utlačíme po obvode.

V mise vymiešame tvaroh s jogurtom, pridáme vanilkový a trstinový cukor a nakoniec vymiešame vo vode stužovače (podľa návodu na obale) a rýchlo vmiešame. Upozornenie: Ak dáte málo vody, stužovač vám vytvorí hrudky, netreba ho ani príliš dlho miešať aby nestuhol vtedy, keď to ešte nepotrebujeme :)

Nakoniec opatrne zamiešame ovocie a vylejeme obsah misy do tortovej formy na rozdrvené sušienky, resp. ovocie môžeme aj ukladať, podľa toho o aké ovocie ide (napr. jahody). Prikryjeme alobalom a necháme tuhnúť cca. 6 hodín (najlepšie na noc). Ak chcete, na druhý deň ju môžete ozdobiť podľa vlastných predstáv topingom podľa chuti. Ale to už necháme na vás :-)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 11:32