Budete potrebovať:
Celozrnné sušienky (250 g.) - môžete kombinovať, nemusí to byť ten istý druh
1 veľký biely jogurt (350g, nie nízkotučný) alebo 3 malé
2 jemné tvarohy (2 x 250 g)
drobné ovocie (podľa chuti vyberte množstvo aj druh - pozor!...ak použijete ríbezle, predtým ich ocukrujte, ovocie môžete aj kombinovať)
2 x vanilkový cukor
cca. pol hrnčeka trstinového cukru
2 x stužovač (nie na šlahačku ale stužovač za studena Dr. Oetker)
1 x maslo (100 g)
Postup:
Sušienky vysypeme do mikroténového vrecka a valčekom vyvaľkáme na sypkú hmotu (môžete aj rozdrviť ale valčekom je to rýchlejšie). Pridáme väčšiu polovicu masla (alebo podľa potreby) a rukami vytvoríme hmotu, ktorá sa ešte stále sype. Tú následne nasypeme do tortovej formy a lyžicou utlačíme po obvode.
V mise vymiešame tvaroh s jogurtom, pridáme vanilkový a trstinový cukor a nakoniec vymiešame vo vode stužovače (podľa návodu na obale) a rýchlo vmiešame. Upozornenie: Ak dáte málo vody, stužovač vám vytvorí hrudky, netreba ho ani príliš dlho miešať aby nestuhol vtedy, keď to ešte nepotrebujeme :)
Nakoniec opatrne zamiešame ovocie a vylejeme obsah misy do tortovej formy na rozdrvené sušienky, resp. ovocie môžeme aj ukladať, podľa toho o aké ovocie ide (napr. jahody). Prikryjeme alobalom a necháme tuhnúť cca. 6 hodín (najlepšie na noc). Ak chcete, na druhý deň ju môžete ozdobiť podľa vlastných predstáv topingom podľa chuti. Ale to už necháme na vás :-)