shutterstock
StoryEditor

Zbožňujete vy a vaša rodina bábovku? Tak určite vyskúšajte túto zdravšiu verziu

27.01.2020, 09:00
Recepty a tipy
Zaručujeme, že túto verziu si naozaj veľmi rýchlo obľúbite. Je dokonca veľmi pravdepodobné, že sa stane vašou obľúbenou.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

200 g cukru

100 ml oleja

150 g bieleho jogurtu

5 vajec

1 vanilkový cukor

½ balíčku prášku do pečiva

kôra z jedného citrónu

Postup:

V miske vyšľaháme žĺtky spolu s cukrom do svetlej peny. Potom postupne pridávame jogurt, olej, múku a prášok do pečiva.

Nakoniec zľahka vareškou zmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a nastrúhanú citrónovú kôru.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Pečieme vo vyhriatej rúre cca na 180 stupňov asi 45 minút. Ku koncu rúru stlmíme na 150 stupňov. Pomocou špajle zistíme, či je už bábovka hotová.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 12:04