shutterstock
StoryEditor

Zbožňujete vy a vaša rodina bábovku? Tak určite vyskúšajte túto zdravšiu verziu

27.01.2020, 09:00
Recepty a tipy
Zaručujeme, že túto verziu si naozaj veľmi rýchlo obľúbite. Je dokonca veľmi pravdepodobné, že sa stane vašou obľúbenou.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

200 g cukru

100 ml oleja

150 g bieleho jogurtu

5 vajec

1 vanilkový cukor

½ balíčku prášku do pečiva

kôra z jedného citrónu

Postup:

V miske vyšľaháme žĺtky spolu s cukrom do svetlej peny. Potom postupne pridávame jogurt, olej, múku a prášok do pečiva.

Nakoniec zľahka vareškou zmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a nastrúhanú citrónovú kôru.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Pečieme vo vyhriatej rúre cca na 180 stupňov asi 45 minút. Ku koncu rúru stlmíme na 150 stupňov. Pomocou špajle zistíme, či je už bábovka hotová.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. november 2024 13:56