Na 4 porcie potrebujeme:
700 g lososa
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica kapár
1 lyžica hrubozrnnej horčice
1 lyžica plnotučnej horčice
2 lyžice masla
hrubozrnná soľ podľa chuti
dusená brokolica s píniovými orieškami
Postup:
1. Lososa očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na 4 rovnaké časti. Steaky potom osolíme, okoreníme a opekáme na panvičke s rozohriatym olejom z každej strany asi 3 minúty. Potom ich preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 210 °C asi 10 minút.
2. Výpek z lososa na panvičke zalejeme 100 ml vody, pridáme kapary, oba druhy horčice a nakoniec vmiešame maslo. Omáčku potom dochutíme soľou a korením.
3. Upečeného lososa osolíme hrubozrnnou soľou a môžeme podávať napríklad s dusenou brokolicou, píniovými orieškami a so zemiakmi s pórom.