Recept na 4 porcie
Suroviny:
500 g morčacieho stehna, 3 PL panenského slnečnicového oleja, 2 KL mletého zázvoru, 1 KL škorice, soľ, 400 g mrkvy, 400 g cvikly, 400 g petržlenu
Na dressing: 200 g bieleho jogurtu, 1 PL kôpru
Postup:
Mäso sprudka opečieme zo všetkých strán na 2 PL oleja. Zvyšný olej zmiešame so zázvorom, škoricou a soľou. Mäso premiestnime do zapekacej misy či pekáčika a polejeme ho zmesou oleja a korenia. Pridáme k nemu aj očistenú a nakrájanú zeleninu, osolíme, pošpliechame olejom. Podlejeme vodou a pečieme pri 180 °C približne 45 – 60 minút do mäkka.
Dressing si pripravíme zmiešaním jogurtu s kôprom a podávame k zelenine a mäsu.