archív Zlatá Vareška
StoryEditor

Maslová vianočka s hrozienkami a mandľami. To je ale mňamka!

26.12.2019, 14:00
Recepty a tipy
Prekvapte celú vašu rodinu a upečte domácu vianočku, ktorá chutí naozaj výborne!

Príprava: 10 minút
Varenie: 45 minút
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie:
Polohrubá múka 500 g
Droždie čerstvé 1 ks
Vaječné žĺtka 3 ks
Kryštálový cukor 100 g
Maslo 100 g
Citrónová kôra
Mandlové lupienky 30 g
Hrozienka 100 g
Mlieko 100 ml

  • Z droždia si pripravíme kvások: Celé droždie, 1 dcl vlažného mlieka a 1 ČL kryštálového cukru rozmiešame a necháme 20 min na teplom mieste kvasiť..
  • Pripravený kvások a všetky ostatné ingredienciepridáme k múke a vypracujeme tuhé cesto..
  • Cesto rozdelíme na 9 častí a každú z nich ušúľame na dĺžku plechu..
  • Pletieme vrkoče najprv zo 4 prameňov, potom z troch a nakoniec z dvoch.. Každý hotový vrkoč natrieme bielkom a ukladáme jeden na druhý. Posypeme mandľovými lupienkami..
  • Pečieme 35-45 min na 180°C..
  • Dobrú chuť :-)
Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 18:35