Príprava: 10 minút
Varenie: 45 minút
Množstvo: 4 porcie
Ingrediencie:
Polohrubá múka 500 g
Droždie čerstvé 1 ks
Vaječné žĺtka 3 ks
Kryštálový cukor 100 g
Maslo 100 g
Citrónová kôra
Mandlové lupienky 30 g
Hrozienka 100 g
Mlieko 100 ml
- Z droždia si pripravíme kvások: Celé droždie, 1 dcl vlažného mlieka a 1 ČL kryštálového cukru rozmiešame a necháme 20 min na teplom mieste kvasiť..
- Pripravený kvások a všetky ostatné ingredienciepridáme k múke a vypracujeme tuhé cesto..
- Cesto rozdelíme na 9 častí a každú z nich ušúľame na dĺžku plechu..
- Pletieme vrkoče najprv zo 4 prameňov, potom z troch a nakoniec z dvoch.. Každý hotový vrkoč natrieme bielkom a ukladáme jeden na druhý. Posypeme mandľovými lupienkami..
- Pečieme 35-45 min na 180°C..
- Dobrú chuť :-)