shutterstock
StoryEditor

Tento recept budete milovať. Šalát, z ktorého nepriberiete, no zároveň sa poriadne najete!

12.12.2019, 09:00
Recepty a tipy
Šalát nemusí byť len nuda, z ktorej ostanete hladné.

Potrebujeme:
100 g chladeného lososa;
50 g masla;
čerstvá bazalka;
1 strúčik cesnaku;
šťava z 1/2 citróna;
soľ;
mleté čierne korenie;
kvety tymianu.

Šalát:
Pripravíme si zmes rôznych šalátov podľa chuti. Ja som použila šaláty z našej záhrady: kučeravý šalát biely aj červený, dubček, perilu, kapucínku, bazalku, myzuna šalát, reďkovku, mladú cibuľku a mangold (iba stonku).

Zálievka:
3 PL olivového oleja;
šťava z 1 ks citróna;
štipka soli;
štipka čierneho mletého korenia;
1 KL trstinového cukru.

Postup:
Lososa si očistíme, umyjeme a usušíme. Následne ho pokvapkáme šťavou z citróna, posypeme soľou, mletým čiernym korením a necháme 10 min. odležať. Losos je pripravený na gril, ktorý dobre rozohrejeme, pokvapkáme olivovým olejom a po jeho bokoch položíme kvety tymianu, z ktorých nasiakne vôňu a chuť. Grilujeme 5 – 7 minút z každej strany. Medzitým si do misky natrháme šaláty, nakrájame reďkovku, cibuľku a zalejeme zálievkou. Z masla, bazalky a cesnaku si vyrobíme bylinkové maslo, ktoré použijeme na teplého lososa.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:41