shutterstock.com
StoryEditor

Recept na výborný vaječný koňak, na ktorom si na Vianoce naozaj pochutíte

10.12.2019, 17:45
Recepty a tipy
Už sa tešíme, keď si konečne počas sviatkov vyložíme nohy, chytíme šáločku či pohárik do ruky a budeme popíjať – likériky, punče, grogy, kakavká. Každý ten svoj podľa chuti a predsa všetci spolu. Na zdravie!

Vaječný koňak

Potrebujeme na 1 fľašu:
4 žĺtky
25 dag práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 kondenzované mlieko – salko
2 – 3 dl rumu

Postup:
Vymiešame žĺtky s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Do zmesi pridáme kondenzované mlieko, pomaly vlejeme aj rum, prelejeme do fľaše, zatrepeme a dáme odležať do chladu aspoň na päť dní, aby bol vaječný koňak hustý a silný.

Náš tip: Ak sa vám koňak zdá príliš hustý, môžete doň doliať trošku mlieka, prípadne rumu, podľa chuti.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 08:42