shutterstock
StoryEditor

Pomôže vám zlepšiť pleť, ale aj v kuchyni. Banánové šupky od dnešného dňa už nevyhadzujte!

07.12.2019, 10:00
Recepty a tipy
Banánová šupka nemusí hneď skončiť v koši. Dokáže neuveriteľné veci.

Banány sú nielen chutné, ale i zdraviu prospešné. Niet divu, že patria k najobľúbenejším ovociam na svete, preto o ne vo väčšine domácnostiach nie je núdza. Majú pozitívny vplyv na telo. Podporujú imunitný systém, vďaka obsahu železa sú vhodné pri anémií a počas menštruácie, zvyšujú koncentrácie a pôsobia antidepresívne. To ste však netušili, že aj šupka z tohto sladkého ovocia môže byť užitočná.

Zmäkčí mäso


Ak chystáte nedeľný obed a chcete, aby bol skutočne delikátny, pomôže vám jednoduchý trik. Keď budete piecť mäso, dajte pod neho na dno pekáča šupky zo zrelého banánu. Vďaka tomu nebude mäso také vysušené. Šupka ho zjemní a vy a vaša rodina si môže pochutnať na lahodnejších kúskoch mäsa.

Vyleští topánky


Ak nemáte po ruke krém na topánky,  riešenie nájdete v kuchyni. Podľa medicaldaily.com vnútorná vrstva banánovej šupky sa postará o čisté a krásne lesklé topánky. Stačí, keď ňou potriete svoju koženú obuv a následne vyleštíte handričkou. Topánky budú vyzerať ako nové.

Vybieli zuby


Túžite po žiarivo-bielom úsmeve? O to sa postará šupka z banánu, resp. jej vnútorná strana. Potierajte si ňou zuby dva týždne aspoň po dobu dvoch minút. Škvrny od kávy, vína a nikotínu budú preč a vás milo prekvapí lesk. Mnohé prípravky na bielenie zubov obsahujú chemické látky. Takto získate krásny úsmev prirodzeným spôsobom. Dokonca tým pomôžete aj svojej zubnej sklovine. Draslík,  horčík, bróm a ďalšie minerály sa totiž postarajú o jej posilnenie.

Pomôže v kožných problémoch


Šupku ocení aj vaša pokožka. Dokáže ju doslova nakŕmiť živinami. Ak bojujete s vráskami alebo akné, potrite si kožu šupkou a nechajte vstrebávať aspoň pol hodiny. Dokonca zmierni aj symptómy  psoriázy. V tomto prípade ju potrite šupkou a počkajte desať minút.

Ničí bradavice


Aj kožné bradavice dostane pod kontrolu. Po priložení šupky na bradavicu vnútornou stranou ju zafixujte náplasťou. Nechajte tak cez noc. Aby ste sa bradavíc úplne zbavili, opakujte túto metódu niekoľkokrát. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:17