shutterstock
StoryEditor

Zapečená brokolica s nivou je dobrota, ktorú by ste mali vyskúšať aj vo vašej kuchyni

05.11.2019, 09:00
Recepty a tipy
Ak vás omrzelo stále jesť mäso, máme pre vás chutnú náhradu.

Potrebujeme:
500 g zemiakov
1 kg čerstvej brokolice
250 ml smotany na šľahanie
200 g nivy
2 strúčiky cesnaku
vajce
soľ
čierne mleté korenie
syr na posypanie

Postup:
Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Brokolicu si rozoberieme na ružičky a povaríme vo vriacej vode približne 4 minúty. Zapekaciu misu vymastíme a vložíme do nej nakrájané zemiaky spolu s brokolicou. V odmerke vyšľaháme smotanu na šľahanie, nivu (nalámanú na kúsky), roztlačené strúčiky cesnaku, vajce, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Túto zmes poriadne rozmiešame a polejeme ňou zemiaky a brokolicu. Pár minút pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme pri teplote 180 °C 25 minút. shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 17:18