shutterstock
StoryEditor

Sacherova torta: Sladká pochúťka, ktorú by ste si jednoznačne mali skúsiť pripraviť

19.10.2019, 15:00
Recepty a tipy
Aj za veľkou mlákou poznajú lahodnú čokoládovú tortu a ak ste ju doma ešte nevyskúšali, okamžite by ste to mali napraviť!

Potrebujete:
Na 20-centimetrovú formu:
5 vajec
140 g kryštálového cukru
65 g hladkej múky
30 g polohrubej múky
40 g kakaa
60 g oleja
2 g kypriaceho prášku
trochu vody
Na polevu:
180 g čokolády
200 ml šľahačky
Na plnku:
500 g marhuľového džemu

Postup:
Bielky vyšľahajte s kryštálovým cukrom a keď sú vyšľahané, prilejte žĺtky zmiešané s vodou. (Vody stačí málo, no urobí svoje, cesto je potom nadýchanejšie.) Ešte krátko vyšľahajte, no nie veľa, aby to nespadlo. Následne pridávajte suché suroviny. Obe múky, kakao a kypriaci prášok zmiešajte dokopy a na striedačku pridávajte s olejom tak, aby ste začali aj končili sypkými surovinami. Cesto takto postupne zmiešajte.
Pečte asi 40 minút na 140 stupňoch a nechajte vychladnúť. Potom korpus rozkrojte na tri časti a medzi ne i na vrch dajte marhuľový džem, aby sa pekne zakryla. Následne už stačí pripraviť len polevu zo šľahačky a z čokolády a poliať ňou vrch. Ak máte menej než 50-percentnú čokoládu, bude lepší pomer 1:1. Na záver môžete tortu ozdobiť ešte ovocím. shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 17:07