shutterstock.com
StoryEditor

RECEPT: Bezmäsité, jednoduché a zdravé. To sú šošovicové fašírky

08.10.2019, 14:00
Recepty a tipy
Máte chuť na fašírky, no zároveň sa chcete vyhnúť mäsu? Potom skúste tento recept na vynikajúce vegetariánske fašírky.

Jednoduché šošovicové fašírky
(cca 12 ks)
Suroviny:
300 g uvarenej šošovice
1 šalotka / menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 PL mletého ľanového semienka
1 PL paradajkového pretlaku
4-5 PL panenského olivového oleja
2 PL sušeného oregana a bazalky
2 PL čerstvej petržlenovej vňate
30 g parmezánu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
ovsená múka

Postup:
Šošovicu vopred uvaríme v zeleninovom vývare (bez soli), zlejeme a necháme vychladnúť. Na panvici si zohrejeme 1 PL oleja, pridáme nasekanú šalotku, cesnak a krátko do mäkka orestujeme. V malej miske zmiešame ľanové semienko s 1-2 PL vlažnej vody a necháme vytvoriť gél. Do mixéra si pripravíme všetky suroviny: uvarenú šošovicu, orestovanú šalotku a cesnak, zahustené ľanové semienko, polovicu parmezánu, paradajkový pretlak, 1-2 PL olivového oleja a petržlenovú vňať. Ochutíme zmesou oregana a bazalky, osolíme a okoreníme čerstvo nastrúhaným čiernym korením. Rozmixujeme. V prípade potreby zahustíme ovsenou múkou. Opatrne tvarujeme fašírky, môžeme obaliť v parmezáne a na 1 PL oleja opečieme na panvici do hneda. Následne preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 °C približne 15-20 minút. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 18:18