
Stratené vajíčka so špargľou
Potrebujete: 200 gramov špargle, 2 kusy prosciutta, 2 vajíčka, soľ, olivový olej, 2 polievkové lyžice rozpusteného masla, trochu soli
Postup:
Špargľu uvarte vo vriacej slanej vode domäkka. Sceďte ju, opečte na grile a prelejte maslom. Medzitým vo vriacej osolenej vode s octom uvarte stratené vajíčka. Do vody ich vlievajte postupne a opatrne. Po približne troch až piatich minútach ich vyberte, uložte na špargľu a preložte kúskom šunky. Špargľu môžete nahradiť aj maslovou alebo hokaido tekvicou. Upečte ju spolu s koreňovou zeleninou a potom už postupujte ako pri recepte so špargľou. Túto zdravú a výživnú pochúťku môžete skombinovať s dipom z bieleho jogurtu s cesnakom.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Cuketová omeleta
Potrebujete: 200 gramov cukety, 60 gramov červenej papriky, 50 gramov šunky, lyžicu oleja a masla, cesnak, soľ a 3 rozšľahané vajíčka
Postup:
Na panvicu dajte olej s maslom, po zohriatí prihoďte nakrájanú cuketu s paprikou. Krátko opečte a pridajte šunku, nakoniec prilejte rozšľahané vajíčka, ochuťte korením a soľou. Zakryte pokrievkou a pečte, kým vajíčka stuhnú. Podávajte so zeleninovým šalátom.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Cestoviny á la Bettina
Potrebujete: 4 vajíčka, soľ, 2 hrste húb, trochu slaniny, cherry paradajky, bielu reďkovku, jarnú cibuľku, soľ, čierne korenie a bylinky podľa vlastného výberu
Postup:
Rozšľahajte vajíčka, osoľte a upečte z nich tenké omelety, ktoré potom nakrájajte na tenké dlhé rezance. Medzitým si na inej panvici opečte kúsky slaniny, pridajte huby a zmes chvíľu opekajte. Keď sú už huby skoro mäkké, pridajte k nim nakrájanú cibuľku, reďkovku, cherry paradajky, bylinky podľa vlastného výberu a zmes ešte asi minútu varte. Potom pridajte vajíčkové rezance, všetko premiešajte a podávajte so zeleným šalátom.