shutterstock
StoryEditor

Zvládne ho pripraviť naozaj každá. Vyskúšajte náš recept na lahodné tiramisu

17.09.2019, 10:00
Recepty a tipy
Aj vy ste ako deti milovali vzácne chvíle v cukrárni pri tiramisu? Prečo si na to nespomenúť a nevychutnať si ho priamo u vás doma?

Na 12 porcií potrebujeme:
400 ml kávy
200 g bielej čokolády
250 g smotany na šľahanie (min. 33 %)
250 g mascarpone
2 balenia cukrárskych piškót
kakao na posypanie
200 g malín na ozdobenie

1. Najprv uvaríme silnú kávu a necháme vychladnúť. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme polovicu smotany, premiešame dohladka a necháme mierne vychladnúť.
2. Mascarpone vyšľaháme so zvyškom smotany a potom jemne a rýchlo vmiešame zmes s bielou čokoládou.
3. Piškóty namočíme v studenej káve a vyložíme nimi dno formy s veľkosťou 20 x 15 cm. Nalejeme na ne polovicu krému, potom vyskladáme ďalšiu vrstvu namočených piškót a pokryjeme zvyškom krému.
4. Múčnik necháme stuhnúť 2 hodiny v mrazničke alebo 5 hodín v chladničke. Potom vychladené tiramisu vyberieme a nakrájame na rezy. Pred podávaním ich posypeme kakaom a ozdobíme čerstvými malinami. pexels

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. november 2024 22:22