Na tomto recepte si pochutíte nielen vy, ale aj vaše deti. To vám garantujeme!
Na 12 porcií Cesto: 3 vajcia 150 g krupicového cukru 1 vrecúško vanilkového cukru 150 ml slnečnicového oleja 250 g polohrubej múky + na vysypanie pekáča 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva 2 lyžice kakaa 100 ml polotučného mlieka tuk na vymastenie pekáča
Plnka: 250 g mäkkého tvarohu v kocke 80 g práškového cukru 1 vajce 1/2 vrecúška vanilkového pudingového prášku 300 g egrešov, červených a zelených
1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov pripravíme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s oboma druhmi cukru do svetlej peny. Pomaly do nej zašľaháme olej a striedavo zapracujeme preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a mlieko. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. 2. Hotové cesto rozotrieme do pekáča vymasteného tukom a vysypaného polohrubou múkou. 3. Tvaroh zmiešame s cukrom, vajcom a pudingovým práškom. Náplň nanesieme pomocou lyžice na cesto a ľahko ju rozotrieme. Navrch nakoniec rozložíme očistené egreše. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme rez vychladnúť v pekáčiku a nakrájame na porcie.