shutterstock.com
StoryEditor

Máte aj vy kamarátku, ktorá môže zjesť HOCIČO a aj tak nepriberie?

19.06.2019, 10:45
Recepty a tipy
My jednu takú poznáme. Spýtali sme sa jej, či má pre nás, tie, ktoré keď zjedia kúsok niečoho nezdravého, hneď naberú dva kilogramy, nejaké tipy a rady. Tak čítajte pozorne!

Tip č. 1: Raňajkovať jogurty
Každé ráno si dávam iba jogurt, neprejedám sa. Ale samozrejme, každému ako chutí. Pridávam si aj čerstvé ovocie a striedam to rôznymi olejmi, či už tekvicovým, ľanovým...

Tip č.2: Večera bez sacharidov je základ

Nehovorím, že si niekedy nedám poriadne mastnú pizzu, no keď cítim, že som "spuchnutá", tak si dám určite niečo ľahšie stráviteľné. Na svojom tele som spozorovala, že mu na večeru najviac vyhovuje jedlo s nízkym alebo žiadnym obsahom sacharidov. 

Recept na rýchlu, zdravú večeru, s minimálnym obsahom sacharidov:

Potrebujete:

cottage syr

paradajky

avokádo

cesnak

olivový olej

soľ

Postup: 

Avokádo si nakrájate na kúsky, opečiete ho na rozohriatej panvici, ktorú pokvapkáte olivovým olejom. Na olej si môžete nakrájať jeden strúčik cesnaku. Avokádo následne osolíte a na tanier si pridáte paradajky a cottage syr. Ak chcete, môžete si pridať plátok chudej šunky.  

avocado cottage cheese shutterstock.com

Tip č.3: Na obed jem naozaj čokoľvek 

No večere musia byť naozaj bez sacharidov a posledné jedlo dňa jem do 18:00. 

Tip č.4: Voda je ZÁKLAD! 

Počas dňa vypijem naozaj veľa vody. Dodržiavanie pitného režimu je alfa omegou zdravej výživy. Ak nemáte rady vodu, skúste rôzne sypané čaje, ktoré si v týchto teplých mesiacoch viete pripraviť aj na ľadový spôsob. Ja vypijem aj tri litre vody denne. 

Tip č.5: Pohyb, pohyb a ešte raz pohyb

Bez pohybu nebudete mať nikdy také telo, po akom túžite. To by ste museli mať naozaj vymakané gény. Ak nemáte počas dňa vôbec čas, prejdite sa aspoň večer okolo domu, bude sa vám aj lepšie spať. Ak máte sedavé zamestnanie, skúste cviky, ktoré si môžete zacvičiť aj v kancelárii alebo hoci aj na toalete. Skúste si dať s kolegyňami takú malú pohybovú výzvu. Každý deň aspoň 50 drepov. Tak čo, odhodláte sa? :) 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 11:54