
1. Jedzte počas dňa v pravidelných intervaloch, aby ste predchádzajúce jedlo stihli stráviť.
2. Najväčšie jedlo dňa konzumujte počas obeda približne do 14. 00 hodiny a vyhnite sa nočnému jedeniu. Pojedanie tesne pred spaním spôsobí, že naše telo začne produkovať toxíny.
3. Jedzte pomaly, sústreďte sa iba na svoje jedlo a doprajte si na konzumáciu dostatok času. Vyhýbajte sa rušivým elementom ako televízia, počítač alebo mobil.
4. Jedzte potraviny, ktoré podporujú váš telesný a duševný typ.
5. Používajte koreniny, ktoré podporujú trávenie, ako zázvor, rasca alebo čierne korenie.
6. Dajte zbohom konzervantom v potravinách, nekupujte si geneticky modifikované potraviny a neohrievajte jedlo v mikrovlnke.
7. Počas celého dňa popíjajte vlažnú vodu. Chladné nápoje alebo dokonca nápoje s ľadom vynechajte.
8. Z času na čas svojmu tráveniu doprajte prestávku a počas jedného dňa konzumujte iba tekuté jedlá (polievky) alebo šťavy. Nezabúdajte ani na čistú vodu.