Potrebujeme na 8 porcií:
1,2 l vývaru
60 g masla
40 g múky
150 ml 30 % smotany
150 g jarných byliniek
2 strúčiky cesnaku
4 prepeličie vajíčka
soľ
čerstvé mleté korenie
Postup:
V hrnci speníme 40 g masla, prisypeme múku a pri miernej teplote miešame asi 3 minúty. Prilejeme polovicu studeného vývaru, dobre rozšľaháme a za stáleho miešania privedieme do varu. Primiešame zvyšný vývar a necháme aspoň 20 minút pozvoľne prevariť.
V hlbokej panvici nahrejeme zvyšné maslo, primiešame pokrájané bylinky, plátky ošúpaného cesnaku, osmažíme, zalejeme smotanou, krátko podusíme. Zmes pridáme do variacej sa polievky a rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku rozdelíme do tanierov, doplníme pošírovaným prepeličím vajíčkom. Podávame so škvarkovými plackami.
Náš tip: Ak nemáte dostatok byliniek, môžete ich čiastočne nahradiť čerstvým listovým špenátom alebo rukolou.