Z jej projektu RAWERY vybrala svoj obľúbený recept, ktorý je zostavený nasledovne: Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm a suroviny.
Korpus:
2 hrnčeky mandlí (tradičný 2dcl hrnček)
1 hrnček sušených datlí (pred prípravou ich môžeme namočiť)
½ hrnčeka strúhaného kokosu
Suroviny dáme spolu do vysokootáčkového blendera (prípadne kuchynského robota) a rozmixujeme na hladkú lepivú zmes. Zmesou potom vystelieme dno tortovej formy, ktorú sme si predtým vyložili papierom na pečenie.
Plnka:
Kokosová časť:
1 hrnček (2dcl) rozpusteného kokosového oleja
1 hrnček kešu orechov (namočených predtým aspoň na hodinu vo vode, ktorú pred prípravou scedíme)
2 lyžice kvalitného medu
1 a ½ hrnčeka strúhaného kokosu
Kokosový olej rozmixujeme s kešu orechami a medom na hladkú hmotu, postupne pridávame kokos. Zmes vyberieme na korpus a rozotrieme po celej veľkosti. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Zatiaľ si pripravíme malinovú polevu.
Malinová poleva:
1 hrnček rozpusteného kokosového oleja
1 hrnček kešu orechov
1 hrnček čerstvých malín
1 lyžica medu
Olej rozmixujeme s medom a kešu orechami, postupne pridávame maliny a mixujeme na hladkú zmes.
Vylejeme na stuhnutú kokosovú časť a na vrchu ozdobíme čerstvým ovocím, mandľovými alebo kokosovými lupienkami. Dáme stuhnúť do chladničky a po niekoľkých hodinách servírujeme.
Prajem Vám dobrú chuť!