instagram/ katka.jakes
StoryEditor

Klasická bábovka trochu inak. Pripravte si ju v tvarohovo-mangovej verzii podľa Katky Jakeš

25.10.2021, 14:30
Recepty a tipy
Kto by ju nemiloval? Bábovka je jedlo nášho detstva a mnohí na ňu nedajú dopustiť do dnešného dňa. Čo tak pripraviť si ju vo vylepšenej verzii od známej tanečníčky a influencerky Katky Jakeš?

Potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 150g kryštálového cukru
  • 300g polohrubej múky
  • 60ml oleja
  • 250ml mlieka
  • 2PL kakaa
  • prášok do pečiva
  • 500g mäkkého tvarohu
  • žĺtko
  • 4PL práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • vanilkový puding⁣
  • mangový kompót

Postup:

Pripravíme si cesto - vyšľaháme vajíčka, kryštýlový cukor, približne 100ml mlieka, olej, prášok do pečiva a kakao. Vznikne nám kakaová náplň. Medzitým si vo vedľajšej mise vymiešame zvyšné ingrediencie (okrem kompótu), čím nám vznikne tvarohová náplň. Formu na bábovku si vytrieme rozpusteným maslom alebo olejom a posypeme múkou. Väčšiu polovicu kakaovej vrstvy vlejeme do formy, následne vlejeme celú tvarohovú náplň, pridáme mangovú vrstvu a na záver dolejeme zvyšok kakaovej zmesi. Pečieme v teplovzdušnej rúre približne 45 minút na 160 stupňoch. V prípade, že máme inú rúru, môžeme piecť pokojne aj na 180-tich. Na záver necháme bábovku vychladnúť a dáme ju von z formy. Môžeme ju posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 01:29