Emme sa neotvoril padák, zostala roky na vozíku, ale teraz dokáže chodiť. Odkráčala dokonca módnu prehliadku.instagram/em_carey/svetevity
StoryEditor

Po zoskoku padákom zostala Emma roky ochrnutá, teraz odkráčala módnu prehliadku v spodnej bielizni!

22.05.2022, 18:00
Príbehy

Nevinne vyzerajúci výlet, na ktorom si naplánovala zoskok s padákom, zmenil Emme Carey život. Padák sa neotvoril, no ona prežila a bojovala. Roky na vozíku, ale dnes s hrdosťou ukazuje, že všetko sa dá, keď sa chce. Aj dostať sa na módnu prehliadku, ktorú mladá blondínka nesledovala ako divák. Odkráčala ju po svojich po móle!

Takmer tridsaťročná Emma Carey sa v roku 2013 vybrala na svoju vytúženú cestu po Európe, ktorá sa jej takmer stala osudnou. Jej itinerár bol do detailov naplánovaný, no výlet sa predčasne skončil vo Švajčiarku, kde mala objednaný tandemový zoskok padákom. Počas pádu však jej inštruktor omdlel a s padákom sa obaja zrútili. Hrôzostrašný pádu mladá Emma prežila, ale roky ostala pripútaná na invalidný vozík. Po dlhých mesiacoch rehabilitácii konečne chodí a odkráčala dokonca po predvádzacom móle!

Štastie v nešťastí

Emma dopadla priamo po nešťastnom zoskoku na brucho, v zápätí sa na ňu celou svojou váhou zrútil aj inštruktor. Mladá žena si na tento moment spomína, hovorí o obrovskom náraze a tiež o tom, ako si myslela, že sú to jej posledné minúty života.  Duchaprítomne chcela pomôcť svojmu inštruktorovi, no zrazu zistila, že svoje nohy nevie ovládať. Je však zázrak, že vôbec prežila a dokonca neomdlela a má na tragédiu z roku 2013 živé spomienky.

Dlhá liečba

Mladá modelka bola okamžite prevezená do nemocnice, kde sa dozvedela konečný verdikt, aké zranenia utrpela. Zlomenina panvy, chrbát zlomený v niekoľkých miestach a množstvo ďalších menších aj väčších zlomenín. To ju na niekoľko mesiacov pripútalo k posteli a neskôr sa vedela pohybovať len vďaka invalidnému vozíku. Aj napriek tomu Emma neprestávala veriť, že sa čo najskôr uzdraví a poctivo rehabilitovala. Počas niekoľko mesačnej liečby jej dokonca hrozila amputácia nohy, no aj z toho sa nakoniec dostala, hoci následky cíti dodnes.

Splnený sen

Snom mladej a krásnej ženy bolo, postaviť sa opäť na prehliadkové móla a robiť to, čo celý život tak veľmi milovala, predvádzať modely šiat a spodnej bielizne. Sen sa stal skutočnosťou a Emma nedávno po svojich odkráčala celú módnu prehliadku austrálskeho fashion weeku. Tentokrát však možno k ženám bližšie ako inokedy. Postavila sa pred ne totiž modelka, ktorej chôdza nebola zďaleka dokonalá, Emma totiž zjavne stále kríva. Ale chodí, je živá, prakticky zdravá a najmä šťastná a vďačná. Počas šou nebola na vozíčku ona, ale popri krásnych modelkách organizátori na pódium poslali aj skutočných ľudí pripútaných na invalidný vozík, čím sa emócie v hľadisku ešte viac znásobili.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 06:41