Michaela má 46, jej partner Rudy len 28 rokov. Aj tak im to klape a búrajú predsudky.Pexels/Thirdman
StoryEditor

Michaelu a Rudolfa delí takmer dvadsaťročný vekový rozdiel, staršia je však ona: Boli sme terčom posmechu, hovorí otvorene

11.04.2022, 08:00
Príbehy

„Niekedy môžete chodiť roky okolo človeka, tráviť s ním dokonca čas, kým sa stane viac. Presne tak by sa dal zhodnotiť môj vzťah s Rudym, ktorý do môjho života vstúpil po tom, ako ma po 20 rokoch šťastného manželstva opustil muž,“ hovorí 46-ročná Michaela o svojom vzťahu s Rudolfom, ktorá má 28 rokov.

 

Poznali sme sa dlhé roky, bývame v jednej obci, kde sme sa často ako partia stretávali počas víkendov pri rôznych príležitostiach. V spoločnosti bol vždy veľmi obľúbený, dobre naladený a nielen ja som si všimla jeho správanie k ženám. O to viac, že nielen v mojich očiach to bol mladý chlapec, ktorý sa od svojich rovesníkov dosť odlišoval.

Utešoval ju po rozvode

Rozvod nie je príjemnou skúsenosťou. No tam, kde sa niečo končí, zväčša niečo nové a zdá sa, že oveľa lepšie, začína. Po roku intenzívneho priateľstva sa naše kamarátstvo zmenilo na lásku. Veď nakoniec, ktorej žene by po sklamaní nerobili dobre lichôtky, pozornosť a najmä fakt, že má o ňu niekto záujem? Úprimný záujem.

Napriek tomu, že my dvaja sme dali našej láske zelenú, uvedomujúc si veľký vekový rozdiel, našli sa ľudia, ktorí sa všemožne snažili naše rozhodnutie spochybniť. Často sme boli terčom posmechu akože priateľov a hoci mi to spočiatku dosť prekážalo, povedala som si, že každá senzácia trvá len tri dni. Posmešky a pochybnosti neprajníkov sme jednoducho hodili za hlavu. Moja rodina mi priateľa schválila, deti ho poznali dávno predtým a výborne si rozumejú. Čo je viac? Azda len utvrdenie v tom, že som si vybrala správne a že mi je môj mladý partner veľkoiu oporou v každej chvíli môjho života.

V zdraví a chorobe aj bez svadby

Zvládol so mnou nielen neľahký rozvod, ktorý ovplyvnil aj môj zdravotný stav. Tri roky, 3x do týždňa, som podstupovala dialýzu. Už som tri mesiace po transplantácii obličky, a keď sa obzriem za celým týmto obdobím, znovu sa utvrdzujem v tom, že som si vybrala správne. Pomáhal mi nielen psychicky či finančne, staral sa o domácnosť a bol mi vždy nablízku. Dnes si užívame jeden druhého a každý deň naplno. Omladla som, mám veľa energie, chuti do života a spoločne veľa snov  a plánov.

Hoci ma niekoľkokrát od začiatku nášho vzťahu žiadal o ruku, vždy som ho odmietla. Nie preto, že by som ho neľúbila! Uvedomujem si vekový rozdiel medzi nami a chcem, keď sa tak raz rozhodne, aby si založil rodinu a mal deti. Deti, ktoré tak veľmi miluje, a ja mu ich, žiaľ, zo zdravotných dôvodov už nemôžem dať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:37