Kaufland
StoryEditor

Bezlepkové nemusí byť nudné! Šéfkuchár hviezd Peter Varga prezradil svoje triky

27.05.2025, 00:00
PR Články

Šéfkuchár hviezd varil pre Beyoncé, Jennifer Lopez, Justina Biebera či Jennifer Aniston. Teraz pripravil niečo špeciálne pre všetkých „bezlepkáčov“.

Takto to robí profesionál

Bezlepkové varenie a pečenie dá niekedy poriadne zabrať. Skúsený profesionál prezradil svoje tipy, ako sa vám jeho recept zaručene podarí. „Vyberte si kvalitný druh bezgluténovej múky a skúšajte, ako sa pri používaní správa“, radí Peter Varga.

Ďalšia Petrova rada znie, aby ste čerstvo vypražené jedlo namiesto na tanier položili na chladiacu mriežku, pod ktorú umiestnite dosku na vaľkanie cesta. „S priestorom pre cirkuláciu vzduchu si vyprážané pochúťky udržia svoju chrumkavosť. Extra dávku chrumkavosti môže vašim pokrmom dodať aj obaľovanie v kukuričnej strúhanke alebo corn flakes kúskoch,“ dodáva.

Bezlepkové ≠ nudné

Medzinárodný deň celiakie nám aj tento rok pripomína, že ľudí, ktorí sa musia nedobrovoľne vyhýbať lepku, na Slovensku stále pribúda. Nezabúda na nich ani Kaufland. Všetko potrebné nielen na vaše varenie bez gluténu, vrátane privátnej značky K-free, nájdete v každej predajni po celom Slovensku. Už 25 rokov tento obľúbený predajca potravín z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridajte sa k nám aj vy a pripravte si túto delikatesu od šéfkuchára svetových hviezd hneď teraz.

image
Kaufland

Bezgluténové Fish & Chips podľa Petra Vargu

Ingrediencie:

300 g filetov z tresky

300 g zemiakov

1 fľaša bezlepkového piva

3 PL K-free bezgluténovej univerzálnej zmesi na pečenie

1 vajce

tuk na vyprážanie, soľ, korenie

Postup:

Surovú tresku nakrájame na pásiky a osolíme. Vajíčko, múku a pivo dôkladne rozmiešame, aby vzniklo jemné, nie príliš husté cesto. Filety obalíme v ceste a vyprážame v rozohriatom tuku alebo oleji. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolčeky a vyprážame do chrumkava. Podávame s tatárskou omáčkou, hráškovým pyré a plátkom citróna. Prajeme dobrú chuť.

Elementy ženy: Kaderník Ján Molnár

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. jún 2025 20:00