Takto to robí profesionál
Bezlepkové varenie a pečenie dá niekedy poriadne zabrať. Skúsený profesionál prezradil svoje tipy, ako sa vám jeho recept zaručene podarí. „Vyberte si kvalitný druh bezgluténovej múky a skúšajte, ako sa pri používaní správa“, radí Peter Varga.
Ďalšia Petrova rada znie, aby ste čerstvo vypražené jedlo namiesto na tanier položili na chladiacu mriežku, pod ktorú umiestnite dosku na vaľkanie cesta. „S priestorom pre cirkuláciu vzduchu si vyprážané pochúťky udržia svoju chrumkavosť. Extra dávku chrumkavosti môže vašim pokrmom dodať aj obaľovanie v kukuričnej strúhanke alebo corn flakes kúskoch,“ dodáva.
Bezlepkové ≠ nudné
Medzinárodný deň celiakie nám aj tento rok pripomína, že ľudí, ktorí sa musia nedobrovoľne vyhýbať lepku, na Slovensku stále pribúda. Nezabúda na nich ani Kaufland. Všetko potrebné nielen na vaše varenie bez gluténu, vrátane privátnej značky K-free, nájdete v každej predajni po celom Slovensku. Už 25 rokov tento obľúbený predajca potravín z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridajte sa k nám aj vy a pripravte si túto delikatesu od šéfkuchára svetových hviezd hneď teraz.
Bezgluténové Fish & Chips podľa Petra Vargu
Ingrediencie:
300 g filetov z tresky
300 g zemiakov
1 fľaša bezlepkového piva
3 PL K-free bezgluténovej univerzálnej zmesi na pečenie
1 vajce
tuk na vyprážanie, soľ, korenie
Postup:
Surovú tresku nakrájame na pásiky a osolíme. Vajíčko, múku a pivo dôkladne rozmiešame, aby vzniklo jemné, nie príliš husté cesto. Filety obalíme v ceste a vyprážame v rozohriatom tuku alebo oleji. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolčeky a vyprážame do chrumkava. Podávame s tatárskou omáčkou, hráškovým pyré a plátkom citróna. Prajeme dobrú chuť.