New Balance
StoryEditor

Chcete sa zlepšiť v behu? New Balance ambasádori hudobník Yaksha a bežkyňa Lourdes Emanuel vás namotivujú na 100%!

10.10.2024, 00:00
PR Články

Posledné roky začali s behom snáď už všetci. Šport, ktorý môžete začať praktizovať takmer kdekoľvek, kedykoľvek a v akomkoľvek veku. Pre niekoho je to ranný šprint na autobus, pre niekoho naháňanie detí večer do postele a pre niekoho životný štýl. Ako sa stal z hudobníka Michala Novotného maratónsky bežec? A čo je najväčšia výzva pre profesionálnu olympijskú bežkyňu Lurdes Emanuel?

image
New Balance

Čo je pre Vás najväčšia motivácia k behu?

Na začiatku bola pre mňa veľká motivácia socializovanie sa, stretávanie sa s ľudmi, ktorí milujú pohyb rovnako ako ja. Postupne sa moja motivácia zmenila.  Aktuálne je pre mňa beh súčasťou tréningového triatlonového plánu.

Ste zakladateľom runninového klubu Love Them Running Club, ktorý funguje v každom väčšom meste na Slovensku a dokonca má svojich aktívnych členov aj v Českej republike. Ako Vás napadlo spraviť okolo behania aj podpornú running group?

Tento nápad vychádzal čiastočne aj ako čistenie si karmy, keďže som v určitom období organizoval množstvo koncertov, kde sme mladých ľudí len zabávali. Povedal som si, že musím využiť svoj dosah aj mimo zábavu a pre mladých ľudí spraviť niečo zdraviu prospešné.

Čo je základom dobrej runningovej výbavy?

Rozhodne topánky. Nie je jedno v čom človek behá, lebo si môže ublížiť a beh si nakoniec znechutiť čo je samozrejme veľmi jednoduché:) 

Tipy pre ľudí, ktorí by radi behávali, ale sú leniví? Ako Vy prekonávate svoju lenivosť ?

Pridať sa k nejakému hobby clubu. Ta energia ľudí pomáha prekonať všetky prekážky. Prípadne sa aspoň na začiatku s niekým, na kom vám záleží, dohodnúť na spoločný beh. Taký beh človek väčšinou nezruší.

Máte ešte nejaké runningove méty, čo chcete dosiahnuť?

Bežecké méty na tento rok je účasť na maratóne vo Valencii a dlhodobé bežecké méty sú absolvovanie všetkých MAJOR svetových maratónov (je ich 6- poznámka redakcie). Aktuálne mám za sebou tri, tak v tejto chvíli som v polovici, no vyzerá to, že k „Big 6“ pribudnú ešte dve miesta, takže long runové méty tak skoro asi neskončia. Ak by som mal spomenúť absolútnu bežeckú métu, tak je to budovanie LTRC (Love Them Running Club) u nás a vo svete. Inšpirovať ľudí k pohybu a zdravému životnému štýlu.

image
New Balance

Lurdes Emanuel

Ako vnímate svoju úlohu ako vzor pre mladých športovcov v Českej republike, najmä pre dievčatá, ktoré sa chcú venovať atletike?

Som rada, že môžem mladých športovcov inšpirovať k behaniu. Robiť akýkoľvek šport, nielen atletiku je dôležité pre telo a pre celkové zdravie. Šport je pre mňa nezdieľanou súčasťou života. Je jedno, či sa človek športu venuje závodne, na nejakom vyššom leveli alebo iba pre radosť. Ide však o to, aby to robil hlavne sám pre seba, lebo ho to teší. Šport takisto motivuje zdolávať prekážky aj v každodennom živote,  dáva motiváciu vydržať.

Akú najlepšiu radu ste počuli od Vašich trenérov?

Moji tréneri často hovoria, že najlepším tréningom sú samotné preteky. A tak to je aj v živote.

Ako sa pripravujete na preteky po mentálnej stránke, najmä keď ide o také prestížne súťaže, ako je majstrovstvá Európy alebo olympiáda?

Viem, že so stresom sa stretáva veľa ľudí a ja tiež nie som výnimka. Myslím, že trošku stresu je v poriadku, ale keď je ho už priveľa, tak vám to môže samozrejme ovplyvniť bežecký výkon a doslova vám zviazať nohy. Takže pred dôležitými udalosťami si tancujem alebo si napríklad  zaspievam. To mi pomáha nad pretekami nepremýšľať a sústrediť sa na okamžik.

K dobrej motivácii patria aj dobrá výbava a dobré tenisky.

New Balance práve uviedol na trh nové bežecké tenisky 1080v14, ktoré stoja za vyskúšanie.

New Balance, Cena: 190 EUR dostupné na www.newbalance.sk

image
New Balance

Pokiaľ milujete beh a výlety po horách, mohli by sa vám páčiť zase Hierrov8

image
New Balance

https://newbalance.sk/damske_topanky_new_balance_fresh_foam_x_hierro_v8_wthierd8_cierne

New Balance Hierro v8, Cena: 160 EUR dostupné na www.newbalance.sk

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:15