Zbierka Pomáhame potravinami začne už čoskoro, nepremeškajte juKaufland
StoryEditor

Prázdna chladnička trápi stále viac Slovákov, pomôžte svojím nákupom aj vy

14.10.2024, 00:00
PR Články

Mohli by ste si dovoliť kúpiť múku, ryžu alebo cestoviny navyše? Či darovať 1 euro? Zapojte sa do zbierky Pomáhame potravinami v Kauflande, ešte to stíhate.

Nikto by nemal byť hladný

Charitatívna zbierka, ktorú v spolupráci so Slovenským Červeným krížom organizuje Kaufland vo všetkých predajniach, pomáha ľuďom v núdzi, ktorí často nemajú dostatok financií ani na základné potraviny.

Ak chcete pomôcť aj vy, máte dve možnosti. Vyberte sa kedykoľvek od štvrtka 10. októbra do stredy 23. októbra 2024 do najbližšej Kaufland predajne, nakúpte trvanlivé potraviny vhodné na darovanie a vložte ich do špeciálne označeného koša za pokladničnou zónou. Alebo vymeňte 1 euro za bielo-červený odznak a podporte zbierku finančne. Odznaky nájdete pri samoobslužných aj klasických pokladniciach.

Je len na vás, či si kúpite jeden alebo hneď niekoľko, každá pomoc sa počíta. Takto vyzbierané financie použije Slovenský Červený kríž na ďalšiu potravinovú pomoc, darované potraviny zase poputujú priamo k ľuďom ohrozených chudobou.

image

Za 1 euro kúpite odznak, ktorý pomôže ľuďom v núdzi

Kaufland

Čo darovať?

Trvanlivé potraviny, ako sú cestoviny, oleje, čaje, ryža, strukoviny, múka, krupica, cukor, konzervy, sušienky, bujóny alebo pudingy. Po zaplatení ich netradične nechajte v obchode. Slovenský Červený kríž z nich neskôr pripraví balíčky plné pomoci. „Pre nás je odovzdávanie potravín konkrétnym príjemcom veľmi emočná záležitosť. Často poznáme ich príbehy a odovzdávaním potravín tak poskytujeme aj psychickú podporu. A darí sa nám to aj vďaka Kauflandu,“ hovorí Emília Lopušníková, riaditeľka Územného spolku SČK v Banskej Štiavnici.

Ich klienti s potravinovými balíčkami počítajú už mesiace dopredu, často si vďaka nim dokážu pripraviť aj pohostenie na vianočné sviatky. „Veľmi ma potešia potraviny, ktoré použijem na pečenie koláčov. Navyše, nemusím ísť do obchodu, lebo nám balíček privezú,“ vysvetľuje invalidná dôchodkyňa, dlhoročná príjemkyňa balíčku pomoci z potravinovej zbierky. Rovnako vďačná je aj jej 70-ročná mama, starobná dôchodkyňa s veľmi nízkym príjmom. „Je to pre nás veľká pomoc, nemusíme nakupovať  potraviny a ušetrené financie použijeme na dôležité platby. Keď nám príde „krabica“, je to vždy príjemné prekvapenie. Jej obsah míňame priebežne, niekedy uvaríme kompletný obed, inokedy potraviny doplníme vlastným nákupom, podľa toho, čo najviac potrebujeme.“

image

Slovenský Červený kríž vďaka zbierke rozdá tisíce potravín tým, ktorí to najviac potrebujú

Kaufland

Viac ako 900 000 Slovákov ohrozuje chudoba

Je to neuveriteľné, no v 21. storočí, keď si ľudia plánujú dovolenky do vesmíru, veľká časť populácie nemá dostatok finančných prostriedkov na poriadne jedlo. Podľa štúdie Eurostatu z roku 2023 sa tento problém týka takmer každého desiateho Európana a najhoršie je na tom práve Slovensko. Minulý rok sme mali najvyšší podiel obyvateľov, ktorým na tanieri každý druhý  deň chýbali ryby, mäso či vegetariánske alternatívy. Predbehli sme dokonca aj Bulharsko.

Medzi najzraniteľnejšie skupiny patria mnohopočetné rodiny s deťmi, sociálne slabší občania a seniori, ale tiež neúplné rodiny, ktorým chýba jeden rodič. Práve k nim každý rok putuje netrpezlivo očakávaná potravinová pomoc. „Charitatívnu zbierku Pomáhame potravinami sme opäť predĺžili na dva týždne, aby mali naši zákazníci viac času zapojiť sa a prispieť svojimi nákupmi trvanlivých potravín či symbolického odznaku za jedno euro. Dlhodobá spolupráca so Slovenským Červeným krížom je pre nás zárukou, že potravinová pomoc bude adresovaná tým, ktorí ju potrebujú najviac,“ hovorí Sven Reinhard, generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovenská republika v.o.s.

Reťazec už tradične prispeje potravinami navyše, a to v hodnote viac ako 34 000 eur, aby sa na Slovensku uvarilo čo najviac teplých obedov alebo večerí aj tých v domácnostiach, kde to nie je každý deň samozrejmosťou.

image

Trvanlivé potraviny po zaplatení vložte do označeného koša v Kauflande

Kaufland
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:04