Veronika Čopíková - Lenivá kuchárkaKaufland
StoryEditor

Tip od Lenivej kuchárky: Vyskúšajte recept na rýchlu plnenú papriku

25.07.2024, 00:00
PR Články

Pamätáte sa, ako kedysi chutilo leto? Keď sme ešte boli deti a zeleninu starká trhala zo záhona rovno do zástery? Pripomeňte si ho vďaka receptom od známej kuchárky.

Pokiaľ patríte k milovníkom leta a tradičnej slovenskej kuchyne, recepty od foodblogerky a autorky niekoľkých kuchárskych kníh, Veroniky Čopíkovej, si určite zamilujete. Pod prezývkou Lenivá kuchárka už niekoľko rokov pripravuje jednoduché, no veľmi chutné jedlá, ktoré by v lete nemali chýbať ani na vašom stole. Všetko potrebné na prípravu, vrátane čerstvej zeleniny a kvalitných výrobkov privátnej značky K-Bio, nájdete vo vašom Kauflande.

Inšpiráciu hľadá v domácej tradičnej kuchyni

Hoci sa Lenivá kuchárka k vareniu a pečeniu dostala až po vysokej škole, rýchlo sa pre ňu stali obľúbenou formou meditácie. Tajomstvom úspechu sú pre ňu kvalitné ingrediencie a rýchla príprava. Jej plnená paprika je dôkazom, že recepty našich starých mám tu budú s nami večne.

image

Plnená paprika ako od babičky.

Kaufland

Plnená paprika podľa Lenivej kuchárky

Plnené papriky:

4 zelené papriky

250 g mletého bravčového pliecka

130 g guľatozrnnej ryže

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

1 ČL horčice

1 ČL majoránky

½ ČL oregana

½ ČL mletej červenej papriky

soľ a čierne korenie

 

Paradajková omáčka:

400 g cherry paradajok

800 g lúpaných paradajok K-Bio

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 ČL trstinového cukru K-Bio

panenský olivový olej K-Bio

plátok masla K-Bio

1 celá škorica

5 klinčekov

soľ a čierne korenie

provensalské korenie

petržlenová vňať

 

Postup:

Do menšieho hrnca dáme olivový olej a prepláchnutú ryžu, premiešame, zalejeme vodou (na 1 diel ryže dáme 1,5 dielu vody), ochutíme ½ ČL soli. Keď začne vrieť, znížime teplotu, prikryjeme a varíme 10 minút. Ryžu necháme vychladnúť. Medzitým dáme do väčšej misy mleté mäso, prelisovaný cesnak, vajce, horčicu a koreniny – majoránku, oregano, červenú papriku, soľ a čierne korenie. Pridáme vychladnutú ryžu a dôkladne premiešame lyžicou.

Papriky umyjeme, odrežeme hlavičky a zbavíme semienok. Pripravenou zmesou naplníme papriky až po okraj. Zo zvyšku vytvarujeme menšie guľky. V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej s maslom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Cibuľu posypeme cukrom a necháme trochu skaramelizovať. Pridáme prelisovaný cesnak a na malé kocky nakrájané paradajky. Chvíľku opekáme, potom pridáme lúpané paradajky a ochutíme soľou, čiernym a provensalským korením.

Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme celú škoricu a klinčeky a privedieme do varu. Do horúcej omáčky vložíme plnené papriky tak, aby boli čo najviac ponorené, prikryjeme a varíme na strednom plameni 15 minút. Po uplynutí času vložíme do omáčky mäsové guľky, plnené papriky obrátime a prikryté varíme ďalších 25 – 30 minút. Pred servírovaním posypeme omáčku nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť.

Oplatí sa vedieť

Bioprodukty nemusia byť vôbec drahé. Ak siahnete po značke K-Bio, ktorú nájdete exkluzívne v Kauflande, na kvalitu sa môžete vždy spoľahnúť. Neobsahuje farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy, napriek tomu ju v Kauflande kúpite za výhodnú cenu. Vďaka pestrej ponuke potravín, ale aj ovocia a zeleniny v biokvalite, sa môžete stravovať zdravo a chutne každý deň, a to nielen v lete.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. september 2024 08:47