Alensa, s.r.o.
StoryEditor

Kontaktné šošovky v lete? Máme 3 tipy, ako ich pohodlne zvládnuť!

10.07.2024, 00:00
PR Články

Horúce počasie, prechod z tepla do klimatizovaných priestorov, ale aj alergie dokážu nositeľov kontaktných šošoviek poriadne potrápiť. Kontaktných šošoviek sa ale rozhodne nemusíte vzdať ani počas leta. Poradíme vám, ako na to!

Tip 1: Vsaďte na jednodňové šošovky

Kontaktné šošovky nosí na Slovensku približne 5% až 8% populácie. Pokiaľ patríte medzi vyznávačov kontaktných šošoviek, bez obáv ich môžete nosiť aj počas letných mesiacov. Prvé pravidlo platí pre akékoľvek šošovky a to dbať na zvýšenú hygienu. Neoceniteľnou pomocou v období dovoleniek, pobytov u vody či mora sú jednoznačne jednodňové šošovky. „Ak máte pocit, že vaše oči sú v lete viac citlivé, vyskúšajte jednodňové šošovky. Tie sú najhygienickejšou variantou kontaktných šošoviek. V prípade akejkoľvek nehody len prípadne vyhodíte šošovku na jeden deň ihneď môžete nasadiť novú,“ vysvetľuje Lenka Petruchová, optometristka Alensa.sk, online predajca kontaktných šošoviek, dioptrických a slnečných okuliarov. Zvoliť si môžete napríklad jednodňové kontaktné šošovky Clarity 1 day, ktoré nájdete v širokom dioptrickom rozpätí pre korekciu krátkozrakosti i ďalekozrakosti. Pýšia sa aj niekoľkými skvelými vlastnosťami. Clarity 1 day sú vyrobené zo silikón-hydrogelu, v krátkosti zo super priedušného materiálu, ktorý očiam poskytuje dostatočný prísun kyslíka. K extra komfortu pri nosení veľkým dielom prispieva aj technológia WetLoc®, vďaka ktorej šošovky prirodzene viažu molekuly vody ku svojmu povrchu a zostávajú vlhké a pohodlné v priebehu celého dňa. Minimalizujú tak symptómy suchých a unavených očí. Clarity 1 day sú zásahom do čierneho v období alergií, ale aj na spomínané cestovanie či pobyt v klimatizovaných priestoroch. Tieto šošovky si môžete zakúpiť jednak v e-shope Alensa.sk, ale aj v kamenných optikách Alensa, kde sa môžete objednať na reaplikáciu šošoviek s odborníkom. V rámci toho dostanete nielen odborné poradenstvo, ale aj skúšobné balenie šošoviek, aby ste sa presvedčili či vám skutočne vo všetkých ohľadoch dobre sedia.

image
Alensa, s.r.o.

Tip 2: Oči pravidelne zvlhčujte

Krásne slnečné dni plné zábavy, grilovanie s rodinou a priateľmi, ale aj vytúženú letnú dovolenku môže pokaziť skutočnosť, že najmä prechody z tepla do klimatizovaných priestorov môžu sliznice vysušovať a šošovky tak predsa na chvíľu môžu byť v očiach nekomfortné. Pokiaľ zatúžite po dlhšom pobyte na slniečku alebo vás čaká niekoľko hodín v lietadle či kancelárii nezabúdajte na extra zvlhčenie. Siahnite tak po očných kvapkách či sprejoch. „Pokiaľ vás budú oči nepríjemne páliť či svrbieť, je dobré mať po ruke vždy očné kvapky. Suché a podráždené oči sa prejavujú najmä večer. Môžete cítiť, že sú vaše oči po celom dni unavené a neraz aj začervenané,“ radí Lenka Petruchová. A aké kvapky sú pre nositeľov kontaktných šošoviek vhodné? „Vyhľadávajte také, ktoré obsahujú hyaluronát sodný. Jeho prednosťou je, že viaže vodu, správa sa ako lubrikant, má analgetický účinok a podporuje hojenie tkanív. K dispozícii sú očné roztoky, očné kvapky a očné spreje obsahujúce hyaluronát sodný,“ doplňuje optometristka spoločnosti Alensa Lenka Petruchová.

Tip 3: Slnečné okuliare noste vždy so sebou!

Vaše oči v lete ocenia ochranu pred  ultrafialovým slnečným žiarením, ktorému sa nevyhnete ani v meste a to nielen v lete! Pozor si dávajte na počasie a to najmä vtedy keď nie je veľmi slnečno. Aj vtedy je nutné vaše oči chrániť pred slnečnými paprskami. Dobrú službu vám poskytnú taktiež kontaktné šošovky ako sú Clarity 1 day, ktoré majú v sebe UVA a UVB filter, ktorý pohlcuje časť škodlivého žiarenia. Aj tak však nezabúdajte na celkovú ochranu. Ráno sa natrite SPF krémom a do tašky alebo batohu si vždy pribaľte aj kvalitné slnečné okuliare. „Slnečné okuliare by mali chrániť pred UVA a UVB žiarením, odporúčaný filter je UV 400. Optimálne sú okuliare s bočnou ochranou, ktoré chránia taktiež pred odrazenými paprskami. Slnečné okuliare je vhodné používať pri akomkoľvek pobyte vonku za denného svetla, pretože UV žiarenie preniká aj cez mraky. Obzvlášť to platí aj pre deti a ľudí s očnými ochoreniami,“ popisuje Lenka Petruchová. Na leto je vynikajúcou voľbou samozafarbovacie sklá, alebo polarizačné sklá, ktoré sú ideálne na šoférovanie aj k vode.

image
Alensa, s.r.o.

Produktový tip: 

Vyskúšajte jednodňové kontaktné šošovky Clarity 1 day*. Už žiadne roztoky a blistre. Šošovky ráno nasadíte, večer vyberiete a vyhodíte. Ideálne na cestovanie. Clariti 1 day* ponúka široké rozpätie dioptrií, majú priedušný materiál a technológiu WetLoc. Súčasne majú UVA a UVB filter, ktorý pohlcuje veľkú časť škodlivého žiarenia. Napriek tomu je vhodné šošovky v lete kombinovať s kvalitnými slnečnými okuliarmi napríklad od značky Crullé, ktoré súčasne obsahujú polarizáciu. Nezabúdajte ani na pravidelné zvlhčovanie očí pomocou očných kvapiek. 

Clariti 1 day* silikón-hydrogelové kontaktné šošovky od spoločnosti CooperVision sú súčasťou ucelenej rodiny kontaktných šošoviek, ktorá ponúka produkty pre korekciu krátkozrakosti, ďalekozrakosti,  astigmatismu a presbyopie

Na Alensa.sk od 17.34 Eur

*Kontaktné šošovky Clariti 1 day sú zdravotnicke prostriedky pre korekciu refrakčných vád, čítajte príbalový leták.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. september 2024 11:51