Fitlavia.sk
StoryEditor

Dominika Cibulková:,,Verejný prísľub je moja motivácia aj bič!"

09.02.2024, 00:00
PR Články

Dominika Cibulková pred pár mesiacmi oznámila verejnosti osobnú výzvu - schudnúť 22 kg. Jej bývalý tréner Maroš Molnár sa rozhodol ju kontaktovať s ponukou! Do akej výzvy sa rozhodla ešte zapojiť? Dozviete sa v rozhovore.

Dominika Cibulková odkedy oznámila verejnosti, že chce schudnúť 22 kg sa vďaka tvrdej disciplíne, vlastnému stravovaniu a rôznym tréningovým plánom dostala už na pol cestu za svojim vytúženým cieľom. Súčasťou jej chudnutia je aj Novoročná výzva Fitlavia - Nakopávačka s Marošom Molnárom, ktorá jej dovoľuje pohodlne cvičiť aj z domu. Vyspovedali sme ju, prečo sa na to vlastne dala a čo jej najviac pomáha.

Čo je Fitlavia, a ako sa s ňou dostať do formy?

Fitlavia je platforma, v ktorej nájdeš videá od odborníkov ako schudnúť, vyformovať postavu, nastaviť si myseľ, zdravo sa stravovať, chutne a rýchlo navariť alebo zmeniť životný štýl. Je určená pre začiatočníkov, pokročilých, ale aj pre mamičky na materskej, ktoré potrebujú špeciálny plán. Stojí na základoch skúsených odborníkov, čo znamená, že môžeš čerpať znalosti od širokého spektra expertov - od odborníkov na výživu bežnej populácie a športovcov, cez trénerov s rôznym zameraním, až po lekárov, fyzioterapeutov, psychológov a life - koučov.

Môžeš nám prezradiť, prečo si sa rozhodla schudnúť 22kg?

Moje rozhodnutie schudnúť 22 kg prišlo z prirodzenej potreby zmeny. Po dvoch deťoch som si uvedomila, že potrebujem posilniť nielen svoje telo, ale aj myseľ. Je to o pocite, že chcem byť v najlepšej forme, nie len kvôli vzhľadu, ale aby som bola zdravá a plná energie. Chcem sa cítiť dobre, byť hrdá na svoje úspechy a ukázať, že starostlivosť o seba je aj o hlbšom spojení so sebou samou. Chcem byť príkladom pre moje deti, že byť zdravý a fit je priorita.

Mnohé ženy sa stretávajú s výzvami pri zvládaní role matky, a zároveň starostlivosti o vlastné zdravie. Ako hľadáš rovnováhu medzi materskými povinnosťami a tvojimi osobnými cieľmi?

Hľadanie rovnováhy medzi sebadisciplínou a príliš veľkými očakávaniami od seba samej bol vždy oriešok. Som naučená z tenisu, že disciplína je dôležitá na dosahovanie excelentných výsledkov, ale zároveň poučená skúsenosťami, že treba vedieť odpustiť sebe samej, keď z času na čas niečo nedodržím a nevytvárať na seba zbytočné tlaky, ktoré ničomu nepomôžu. Preto si chcem nájsť taký životný štýl, ktorý bude pre mňa dlhodobo udržateľný, a nie skratky na chudnutie, ktoré by boli aj tak krátkodobé.

image
Fitlavia.sk

Ako si sa vyrovnala s tlakom a očakávaniami, ktoré prichádzajú s verejným oznámením takého osobného cieľa, akým je chudnutie?

Verejný prísľub je moja motivácia aj bič. Mne to funguje, a preto sa toho držím. Na jednej strane to prináša tlak, ale na druhej strane aj obrovskú podporu a motiváciu, aby som vytrvala aj v situáciách, kedy by som to možno vzdala. Naučila som sa, že musím byť verná sama sebe a svojim cieľom, a nie sa sústrediť na to, čo si myslí, hovorí alebo očakáva niekto iný.

Máš nejaké konkrétne stratégie alebo techniky, ktoré ti pomáhajú udržiavať motiváciu a zamerať sa na tvoje zdravotné a fitness ciele?

Jedným z mojich overených spôsobov je stanovovanie si malých, dosiahnuteľných cieľov. Namiesto toho, aby som sa sústredila len na konečný cieľ, oslavujem každý malý úspech na mojej ceste, ktorú celú dokumentujem aj na svojich sociálnych sieťach. Tiež si zapisujem svoje pokroky a pocity, čo mi pomáha vidieť, ako ďaleko som došla a čo všetko som už dokázala na tej ceste.

V tejto súvislosti, dozvedeli sme sa, že si prijala pozvanie od tvojho bývalého trénera Maroša Molnára k účasti na 6-týždňovej novoročnej nakopávačke organizovanej platformou Fitlavia. Ako sa tvoje rozhodnutie zapojiť do tejto výzvy spája s tvojimi osobnými zdravotnými a fitness cieľmi?

Prijatie pozvánky do novoročnej Nakopávačky bol pre mňa racionálnym a logickým rozhodnutím s ohľadom na môj aktuálny životný štýl a ciele. Je pre mňa skvelým doplnkom na ceste k chudnutiu a zdravému životnému štýlu.  Najviac ma oslovil komplexný pohľad, ktorý ponúka – nie je to len o cvičení alebo len o strave. Je to o celkovom prístupe k zdraviu. Navyše mám väčší pocit istoty, keď za projektom stoja skúsení tréneri, lekári, nutriční poradcovia a iní odborníci. Ešte stále je možné sa do nej zapojiť.

Čo je pre mňa osobne veľmi dôležité, je flexibilita programu. Všetko prebieha online, čo mi umožňuje prispôsobiť sa programu podľa môjho rušného harmonogramu. Ako matka si veľmi cením možnosť cvičiť a rozširovať svoje vedomosti o zdravom životnom štýle vo vlastnom tempe a v pohodlí domova vtedy, kedy mi to vyhovuje tak, aby som to zladila s ostatnými aktivitami v rámci zdravého životného štýlu a s povinnosťami doma.

Môžeš nám bližšie vysvetliť, čo presne zahŕňa program 6-týždňovej novoročnej Nakopávačky s Fitlaviou? Ako cvičenie s Fitlaviou ovplyvňuje alebo dopĺňa tvoje ostatné aktivity a zvyky smerujúce k zdraviu a chudnutiu?

Program mi umožnuje cvičiť doma a prispôsobiť si cvičenie podľa môjho rozvrhu pokiaľ nemôžem ísť do fitka a trénovať s mojim trénerom. Zároveň získam inšpiráciu na kvalitné a vyvážené recepty - sú zdravé, rýchle a chutné. Fitlavia je online platforma, ktorá poskytuje všetko ohľadne zdravého životného štýlu. Všetko nájdete v jednom - cvičenie, strava, myseľ. Zacvičíte si, získate inšpiráciu na jedálničky a recepty. Máte k dispozícií vzdelávací obsah od odborníkov a to všetko z pohodlia domova. Je určená pre začiatočníkov, pokročilých, ale aj pre mamičky na materskej, ktoré potrebujú špeciálny cvičebný plán. To je aj jedna z vecí, ktorá ma oslovila.

image
Fitlavia.sk

Postrehli sme ale, že ty si stravu riešiš po vlastnej osi. Je možné to takto skĺbiť?

Áno, stravu si riešim po vlastnej osi, ako aj niektoré iné aktivity. Aktuálne to mám ako doplnok k môjmu plánu. Totiž, nie je to o tom sa striktne držať úplne všetkého, čo je v programe. To je tiež veľká výhoda, že každý si môže vybrať to, čo mu vyhovuje. 

Súčasťou fit výzvy sú aj živé vysielania s odborníkmi a pravidelné vzdelávanie o racionálnom chudnutí. Myslíš si, že Fitlavia ako platforma založená na dôkazoch a odborných poznatkoch mení tvoj pohľad na fitness a chudnutie ako také?

Ako som už spomínala, je pre mňa dôležité, že platforma Fitlavia stojí na základoch skúsených odborníkov, ktorí poskytujú tzv. evidence-based informácie z oblasti výživy, cvičenia a zdravého životného štýlu. Živé vysielania a vzdelávacie moduly sú pre mňa veľmi cenné, pretože mi poskytujú prístup k najnovším vedeckým poznatkom a praktickým radám.

Fitlavia spustila s Marošom Molnárom a TOP odborníkmi 6-týždňovú fit výzvu Nakopávačka.sk, s ktorou sa nakopneme k úžasným výsledkom všetci spoločne. Obsahuje komplexný plán cvičení podľa individuálne zvolenej náročnosti, desať druhov jedálničkov spolu s receptami na rýchlu prípravu jedál, vedomosti ako si udržať zdravý životný štýl dlhodobo, praktické pracovné listy, motiváciu a podporu od celej komunity, živé vysielania s odborníkmi, súťaž o ceny v hodnote 20 000€, a ešte omnoho viac.

Účasťou v novoročnej Nakopávačke sú ľudia zaradení do súťaže o ceny v hodnote 20 000 €. O Aké ceny ide a čo sú konkrétne podmienky?

Zapojiť sa do fit výzvy môže každý do 18. februára, a tým sa zapája rovno aj do súťaže o skvelé ceny. Môže vyhrať napríklad vysnívanú dovolenku na Havaji pre dvoch, či zájazd na západné pobrežie Ameriky pre dvoch od cestovnej kancelárie Bubo. Tiež môže vyhrať poukážku v hodnote 1000€ na cvičebné pomôcky na doma podľa vlastného výberu od spoločnosti TOP FIT, poukážku v hodnote 1000€ na kuchynské spotrebiče podľa vlastného výberu od spoločnosti Orava, alebo doživotné členstvo vo Fitlavia pre piatich z vás.

,,Do súťaže sú ľudia zaradení tak, že musia mať aktívne členstvo v Nakopávačke a sledovať všetky tieto štyri stránky na Instagrame. Žrebovanie výhercov bude prebiehať 19. februára."

image
Fitlavia.sk

Aký by si dala odkaz na záver pre ľudí, ktorí budú čítať tento rozhovor?

Mať silnú disciplínu, ale zároveň vedieť prijať, že je okej z času na čas poľaviť. Obklopiť sa ľuďmi, ktorí vás podporia a vyhnúť sa tým, ktorí vám neprajú. Brať prekážky ako ďalší schodík na ceste za výsledkom, ktorý v prvom rade uspokojí nás samých a nie ostatných. A vytrvať!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:44