pixabay.com
StoryEditor

Chcete mať moderný a jedinečný domov? Poraďte sa s odborníkmi!

23.01.2024, 00:00
PR Články

Využívať služieb interiérového dizajnéra v dnešnej dobe nie je ničím nezvyčajným, najmä ak túžite po jedinečnom, útulnom a príjemnom domáckom prostredí, ktoré bude zároveň optimálne funkčne vyriešené. Čo všetko vám interiérový dizajn môže ponúknuť a ako ho využiť?

Každá domácnosť je niečím jedinečná a prispôsobená potrebám jej obyvateľov. Ak vojdete do bytu alebo domu, ktorý bol zariaďovaný postupne podľa toho, ako sa menili aktuálne potreby jeho používateľov (napríklad mladej rodiny), pôsobí obvykle trochu neusporiadaným, i keď pomerne vkusným dojmom. Dôvodom je práve skutočnosť, že sa funkčnosť domácnosti počas jej využívania menila a prispôsobovala. V prípade, že túžite po štýlovom a modernom bývaní, je možné tohto cieľa dosiahnuť i napriek meniacim sa potrebám obyvateľov. Pomôcť vám môžu služby označovaná ako interiérový dizajn a návrh interiéru.

Čo môžete očakávať od interiérového dizajnu

Interiérový dizajn sa zaoberá zariaďovaním priestorov (či už domácich alebo komerčných) v jednotnom estetickom štýle, ktorý bude presne odpovedať funkcii daného objektu a zároveň splní náročné požiadavky na prívetivú atmosféru a príjemný až pohodlný pocit z celkového riešenia vybavenia. Dizajnový návrh interiéru zahŕňa všetko od úpravy povrchov zvislých i vodorovných konštrukcií, nábytku a dekorácií, až po vhodné osvetlenie či umiestnenie spotrebičov. Niektoré dizajnérske štúdia dokonca ponúkajú rozšírené služby vrátane architektonických návrhov celých objektov (napr. Studio20A), vďaka nim tak môžete obdržať kompletné riešenie domácnosti, ktoré bude presne odpovedať vášmu vkusu a potrebám, a to od vytvorenia návrhovej dokumentácie až po konečnú realizáciu interiérov.

Ako vniesť do dizajnového bývania vlastné prvky

Aj keď je dizajnový návrh bývania obvykle riešený v nadväznosti na požiadavky zadávateľa, ak chcete, aby vaše bývanie či kancelária niesli konkrétne známky vašej jedinečnosti, je vhodné sa minimálne podieľať na výbere dekorácií. Tie by mali byť prispôsobené štýlu bývania, čiže v prípade moderného interiéru (s industriálnymi prvkami či jednoduchými líniami) je vhodné hľadať predovšetkým moderné umenie. Pre tieto účely je ideálne tzv. minimalistické umenie tvorené prevažne abstraktnými maľbami či veľkoformátovými fotografiami s neutrálnym obsahom a ladením do jedného alebo viacerých farebných odtieňov. Výhodou minimalistického umenia je predovšetkým jeho originalita za pomerne rozumnú cenu, vybrať si naviac môžete autorský obraz, ktorý sa vám bude páčiť a hodiť sa do pripraveného interiéru. Skúste sa pozrieť napríklad na stránky Art Up, kde nájdete celú škálu obrazov s rôznymi rozmermi, orientáciou i ladením.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:16