Kaufland
StoryEditor

S týmito radami si veggie január užijete, aj keď s rastlinnou stravou iba začínate

23.01.2024, 00:00
PR Články

Varenie bez mäsa, mlieka či vajec nemusí byť vôbec zložité. Ak vás láka skúsiť si vegánstvo aspoň na chvíľu, teraz na to máte ideálnu príležitosť!

Počuli ste už o Veganuári?

Jeho názov vznikol pred desiatimi rokmi spojením slov „vegan“ a „január“. Pôvodne išlo o projekt britskej neziskovej organizácie, ktorý mal za cieľ odľahčiť nielen trávenie, ale aj našu planétu. Dnes sa mesiaca bez mäsa a živočíšnych výrobkov zúčastňuje stále viac ľudí po celom svete, vrátane Slovákov.

Inšpirujte sa vegánskou kuchyňou aj vy

Po tradičných sviatočných jedlách určite oceníte jedálniček s kopou zeleniny, ovocia a strukovín. Vďaka chutným veggie alternatívam hladovať rozhodne nebudete, aj keď s rastlinnou stravou iba začínate.

Vyskúšajte napríklad recept od skúsenej vegánky Ivy Kocovej (Ivka_veggierecipes) a oslávte Veganuár chutnou krémovou polievkou plnou vitamínov. Všetko potrebné na prípravu tohto receptu zoženiete pod jednou strechou vo vašom Kauflande.

Náš tip

Ak máte radi krémovú konzistenciu, pridajte do polievky aj trochu sójovej smotany. „Sójová smotana sa môže pochváliť nízkym obsahom tuku a ľahkou stráviteľnosťou. Pre jej neutrálnu chuť ju vo svojej kuchyni okrem vegánov a vegetariánov využíva stále viac ľudí, ktorí radi skúšajú niečo nové,“ vysvetľuje Ivka_veggierecipes.

Tekvicovo-mrkvová „smotanová“ polievka podľa Ivky_veggierecipes

image
Kaufland

Ingrediencie:

cibuľa

1 malá hokkaido tekvica

600 g mrkvy

3 strúčiky cesnaku

1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, ½ ČL mletého koriandra, ½ ČL papriky, ¼ ČL kurkumy, ¼ ČL muškátového orieška

soľ a čierne korenie

1 l zeleninového vývaru

2 PL olivového oleja

150 ml sójovej smotany K-take it veggie

2 PL tekvicového oleja

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, tekvicu a mrkvu a krátko povaríme. Pridáme aj všetky koreniny a bylinky, zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme a okoreníme. Varíme 30 minút. Keď je zelenina hotová, polievku rozmixujeme dohladka. Nakoniec pridáme sójovú smotanu a necháme prevrieť. Dochutíme a podávame s tekvicovým olejom a čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!

 

Všetky ingrediencie pre ochutnávku Veganuára, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie, nájdete v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Ďalšie skvelé tipy na bezmäsité varenie na vás čakajú aj v špeciálnej „veganuárovej“ ponuke.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 20:14