StoryEditor

Vianočný veniec ako stredobod sviatočného stola

08.01.2024, 00:00
PR Články

Keď zmizne všetok predvianočný zhon, tácky sú plné vianočného pečiva a okná sa lesknú čistotou, má aj tá najusilovnejšia gazdiná konečne príležitosť poriadne si oddýchnuť a vychutnať si prítomný okamih. Najlepšie pri pohľade na vianočný veniec.

Umelý či živý, naplní vás pocitom blaženosti

Nielen nádherne vyzdobený vianočný stromček nás dokáže zhypnotizovať na celé hodiny. Kým sa v našich domovoch nerozžiari v celej kráse, stačí nám aspoň pohľad na vianočný veniec, ktorý máme položený na jedálenskom alebo konferenčnom stole. Vianočný veniec na stôl je dlhoročnou tradíciou našich domácností, či je reč o adventnom venci, alebo klasickom venci bez sviečok. Pohľad naň nás zakaždým utvrdí, že Vianoce sa blížia. Tiež vám to občas spôsobí zimomriavky? Možno si povzdychneme, ako ten čas letí, no aj tento rok môžeme byť radi, že sme sa Vianoc dočkali.

Prizvite ho do svojej spoločnosti

Vianočný veniec na stôl je skvelou alternatívou vianočného stromčeka. V mnohých domácnostiach sa nachádza jeden vianočný stromček, väčšinou v obývačke, zatiaľ čo v ostatných miestnostiach domu takmer nebadať, že sú Vianoce. Vianočný veniec situáciu zachráni. Stačí ho položiť do jedálne na stôl a vnesie tam žiadanú atmosféru. Ak si zadovážite alebo zhotovíte viac takýchto vencov, pokojne si ich môžete rozmiestniť do celého domu. Pohľad na ikebanuveniec vás naplní sviatočnou náladou.

Nesmie chýbať na štedrovečernom stole

Zapaľujete si sviečky na vianočnom venci betlehemským svetlom? Potom vám určite adventný veniec slávnostne bliká na štedrovečernom stole a rodina si pri ňom vychutná i modlitbu pred večerou. Aj v rodinách, kde neprevládajú kresťanské tradície, mávajú vianočné vence na stoloch čestné miesto. Aby však na stole počas štedrej večere nezavadzali, je lepšie, ak majú menšie rozmery, nech sa na stôl zmestí všetko, čo na ňom potrebujete mať – vianočné oblátky, med, cesnak, orechy, jabĺčka, misu s polievkou, šalát i podnos s rybou. Upraviť vianočný stôl tak, aby ste od neho počas večere nemuseli vstávať, a aby súčasne pôsobil elegantne, dá niekedy poriadne zabrať.

Každý rok iný

Sledujete rok čo rok aktuálne trendy vo výzdobe? Nemeňte veniec, len dekorácie na ňom! Umelé vianočné vence na stôl dnes vyzerajú na nerozoznanie od živých, a tak pôsobia moderne, sviežo a luxusne. Stačí si ich každoročne upraviť podľa farebnej schémy a štýlu, ktorým ste sa rozhodli na Vianoce dekorovať svoj príbytok. Je to cesta, ako na vianočnej výzdobe ušetriť, byť zhovievavý k životnému prostrediu a tiež zapojiť svoju kreativitu. Nie je na sviatkoch skvelé aj to, koľko možností na tvorbu vlastných dekorácií nám ponúkajú? Poďte do toho aj vy!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 09:49