unsplash
StoryEditor

Koniec tohto roka sa pomaly ale isto blíži, pripravte sa na ten nový! Nič vás nezaskočí

22.12.2023, 00:00
PR Články

Koniec roka už pomaly klope na dvere. A aj keď áno, momentálne sa všetci sústredíme na Vianoce, kúpe darčekov, prataniu, chystaniu jedál a tak ďalej a tak ďalej, musíme sa už pripravovať aj na to, že nás to zas všetko čaká aj v novom roku. Niektoré veci ste možno nestihli, niektoré novinky vás možno čakajú a možno chcete skúsiť aj vy niečo nové. Pripravte sa na Nový rok a nič vás nezakočí.

Teraz, keď sa blíži koniec tohto roka, je čas pripraviť sa na nový. To neznamená len vytváranie zoznamov s novoročnými predsavzatiami, ktoré si dávate každý rok, ale aj hlbšie premýšľanie o tom, aký smer by váš život mal nabrať. Nový rok vám poskytuje príležitosť začať znovu.

Čakajú vás nejaké životné zmeny?

Možno vás ďalší rok čakajú nejaké nové životné zmeny v zmysle, že do vášho života pribudne ďalší člen. Toto si ale samozrejme vyžaduje veľmi veľkú prípravu či už psychickú, fyzickú ale aj tú materiálnu. Ak vás to už čaká každú chvíľu, určite už začnite nakupovať nejakú tú potrebnú výbavičku pre vašu ratolesť. Nezabúdajte aj na seba, podprsenka na dojčenie, pohodlné oblečenie, odsávačka, to všetko sa vám určite zíde. Ale v prvom rade si zatiaľ ešte užívajte, relaxujte a naberajte sily, pretože tie budete v začiatkoch rozhodne potrebovať.

Čaká vás v novom roku svadba? Tak to vám gratulujeme! Ale najprv si musíte prejsť všetkými možnými vybavovačkami a hektickým obdobím, ktoré vás na ceste k vzájomnému “ÁNO” čakajú. Nezabudnite na výber priestorov, dobrého DJa, fotografa a hlavne svadobná obrúčka je základ, takže nezabudnite ani na ňu.

Alebo vás čaká sťahovanie do vlastného? Aj tu vám prajeme veľa nervov, avšak za tým všetkým úsilím, ktoré vynaložíte, za všetkými nervami a časom, ktoré do nového bývania investujete vás čaká už len úsmev na tvári a spokojnosť z dobre vykonanej práce.

Stanovte si ciele

Jedným zo spôsobov, ako sa pripraviť na nový rok, je urobiť si inventúru minulých skúseností. Čo ste sa naučili? Čo vám priniesli výzvy? Ako ste sa vyrovnali so zmenami? Tieto otázky vám môžu pomôcť pochopiť, ako môžete lepšie plánovať svoju budúcnosť. Stanovte si jasné ciele. Či už ide o kariéru, vzťahy, zdravie alebo osobný rozvoj, je dôležité mať predstavu o tom, kam chcete smerovať. Ciele vám poskytujú smer a motiváciu, a keď si ich vopred určíte a stanovíte, bude jednoduchšie ich dosiahnuť.

Nezabúdajte ani na zdravie

Zdravie je prvoradé. Samozrejme, dôležité sú aj peniaze, láska, úspech a kariéra, ale zdravie je to, čo by sme si v prvom rade mali vážiť a mali oň dbať. Pokiaľ vás trápia nejaké problémy, určite by ste si mali nájsť čas na to, aby ste ich vyriešili. Ak máte problémy so zrakom, čo tak objednať sa na laserovú operáciu očí, aby ste sa už nemuseli trápiť nosením okuliarov alebo šošoviek? Investícia do seba a svojho zdravia je vždy dobrá.

Myslite aj na podporu svojej imunity a skúste žiť zdravšie. Mnoho problémov vychádza práve z nezdravého stravovania a všeobecne zlej životosprávy, ktorú väčšina z nás má, kvôli uponáhľanému každodennému tempu. Skúste si ale nájsť čas pre seba, venovať sa aktívne nejakej pohybovej činnosti, jesť veľa ovocia a hlavne rôznych vitamínov na podporu imunity. Pomôcť vám v tom môže Čaga, vitamíny C, D, B alebo multivitamíny a podobne.

Nájdite si viac času na rodinu a priateľov

Rodinu máte len jednu. Takže rozhodne nezabúdajte na svojich blízkych. Pokiaľ ste boli tento rok v stretávaní sa s rodinou trochu nezodpovední, skúste sa tomu tento rok vyhnúť a naplánovať si trochu viac času na to, aby ste s nimi mohli tráviť aspoň trochu viac času.   A keďže v novom roku bude každý z vašej rodiny o rok starší, priestorov na narodeninové oslavy bude mnoho, takže nevynechajte ani jednu! Vzťahy s blízkymi sú kľúčovými prvkami šťastného života. Podporujte sa navzájom, oslavujte spoločné úspechy, užívajte si chvíle plné radosti a smiechu a zbierajte nové zážitky. Pretože zážitky sú krásne, ktoré vám nikdy nikto nevezme.

Plánujte dopredu

Stresu máte určite viac než dosť, a preto sa snažte si už aspoň tak v začiatkoch nového roka rozplánovať nejaké aktivity, dovolenky a tak ďalej, ktoré vás počas roka čakajú. Začnite plánovať, kam by ste tento rok chceli ísť na dovolenku, čo by ste chceli zažiť, vidieť, na aké koncerty by ste chceli ísť, čomu sa chcete začať venovať a tak ďalej. Plánovanie je skvelá vec, vďaka ktorej bude váš rok viac organizovaný.

A nakoniec, doprajte si relax

Ak ste počas tohto roku trochu zabúdali na seba, a všetky veci mali pre vás vyššiu prioritu ako vy a vaše telo a myseľ, mali by ste sa počas nového roka sústrediť viac aj na seba. Každý potrebuje čas na seba, taký ten “svoj čas”, kedy proste vypnete od každodennej rutiny a budete sa venovať len a len sebe. Skúste jogu, meditáciu alebo si kúpte nejaké zaujímavé knihy a čítajte viac. Pokiaľ vás trápia nejaké bolesti, snažte sa chodiť častejšie na masáže, doprajte si wellness a relaxujte. Našim skvelým tipom na takýto pobyt je Björnson hotel v Jasnej, ktorý sa nachádza v nádhernom prostredí slovenských hôr. Nezabúdajte na to, že relax vaše telo potrebuje, pretože všetci musíme občas niekde ventilovať a nabrať nové sily.

Pripravte sa na koniec tohto roka s otvoreným srdcom a očakávajte nové možnosti a výzvy, ktoré prinesie nový rok. Buďte pripravení na nový začiatok, plný nádeje, odhodlania a pozitívnej energie. Nový rok je pred nami, a je na vás, ako ho využijete a akým spôsobom ho pretvoríte na rok plný úspechov, lásky a šťastia.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 06:23