Lamart
StoryEditor

Niečo zdravšie na sviatky: Po tomto vianočnom pečive bez cukru a bez lepku sa len tak zapráši

11.12.2023, 00:00
PR Články

Doprajte sviatky nielen svojim chuťovým pohárikom, ale aj cievam, kostiam, zubom. Pohánkové pečivo im prospeje a maškrtné jazýčky si tiež prídu na svoje.

Pohánka zatiaľ nepatrí medzi klasickú sviatočnú potravinu a je to škoda. Má totiž vysoký obsah vlákniny, vitamínov skupiny B a vitamínu C a E, obsahuje horčík, mangán, fosfor, zinok, železo, draslík, selén, vápnik, meď a omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Pre nás to znamená, že pomáha napríklad spevňovať cievy, upravovať krvný tlak, prospieva zubom, kosti chráni pred osteoporózou, zlepšuje imunitu a dokonca posilňuje libido. Čo však bude pre nás ženy tiež zaujímavé je, že pohánka má oproti iným obilninám menej kalórií, neobsahuje nasýtené tuky ani cholesterol, je bohatá na vlákninu a to znamená, že dokáže regulovať hladinu cukru v krvi, zabezpečovať dobré trávenie a potláčať chuť do jedla, čo sa nám cez sviatky určite zíde. Obzvlášť keď všetky tieto pozitívne pôsobiace látky dostaneme do tela veľmi príjemnou cestou – v bezlepkových pohánkových sušienkach.

image

Porcelán aj keramika - Lamart poteší milovníkov klasického aj nekonvenčného riadu na stolovanie. 

Lamart

Recept pripravil Lamart, ktorý má pre vás aj vysoko kvalitný kuchynský riad na varenie aj riad na stolovanie. Za skutočne neskutočne dobré ceny ho kúpite v predajniach PLANEO a na planeo.sk. Ak vám teda niečo v kuchyni chýba, neváhajte a zájdite si do najbližšej predajne PLANEO, veď je ich po celom Slovensku až 56!

A teraz už sľúbený recept na pohánkové vianočné sušienky. Okrem pohánkovej múky budete potrebovať agávový sirup, hrozienka alebo datle, bezlepkový kypriaci prášok, olivový alebo kokosový olej, vajce a mlieko.

Celý recept na pohánkové vianočné pečivo nájdete TU

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 23:00